Frank van de Ven 1-0, Nordin Karraz 2-1, Johan Gelderblom 3-1, Virginio Damo 4-2

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De competitie kan voor tweedeklasser Nieuwland nog een leuk einde krijgen. Dankzij een overwinning (4-2) op het laag geklasseerde WDS is een mooie eindklassering voor de Amersfoorters nog mogelijk.

De winst op WDS kreeg al na een kwartier gestalte toen Frank van de Ven met een kopbal de openingstreffer liet aantekenen: 1-0. Halverwege de eerste helft viel uit het niets de gelijkmaker. De bezoekers mochten een strafschop nemen na een handsbal van een Nieuwland verdediger: 1-1. Dat was wel een tegenvaller voor de thuisclub die nog voor rust opnieuw de leiding nam. Met een bekeken schot krulde Nordin Karraz de bal in een hoek van het WDS doel: 2-1.

Na rust was Nieuwland van plan door te drukken. Dat lukte pas na een minuut of 25. Johan Gelderblom bracht het verschil op twee doelpunten: 3-1. De strijd was echter nog niet beslist. Dat bleek vijf minuten na de derde Amersfoortse treffer. De beste WDS speler verkleinde de achterstand: 3-2. Na die treffer verscheen Dirk Jan Beeftink op het veld. Hij was door een blessure een half jaar uit de roulatie geweest. De invaller zag zijn ploeggenoot Virginio Damo in de slotfase het vierde doelpunt scoren: 4-2.