CJVV neemt belangrijke hindernis

6 april 2011 om 00:00 Voetbal

Voor hetzelfde geld waren de CJVV’ers de boot ingegaan want vlak voor de twee doelpunten lieten de Utrechters een fraaie kans op de eerste treffer onbenut. Maar ook toen had Paul Richard geen moment getwijfeld aan een goede afloop van de lastige confrontatie tegen de Utrechters. ,,Ik heb geen moment met een nederlaag voor ons rekening gehouden”, zei de maker van het tweede en bevrijdende doelpunt. ,,Je moet gewoon geduld bewaren, dan komt alles goed.”

AMERSFOORT - CJVV heeft zaterdag een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap van de derde klasse D. De koploper rekende op eigen veld af met Elinkwijk, de ploeg waartegen de Amersfoorters tot nu toe in deze competitie de enige nederlaag moesten incasseren. De winst kwam wel heel laat tot stand. Pas in de slotminuten sloeg de lijstaanvoerder toe: 2-0. door Balt Gmelig

De start van CJVV was veelbelovend. In de eerste minuten had de thuisploeg al een mooie voorsprong kunnen hebben als de kansen waren benut en een inzet van Dylan Wienke niet de lat had geraakt. Pech had de lijstaanvoerder ook in de 23e minuut toen Jeroen van ‘t End vanaf een meter of 25 een vrije trap mocht nemen en de lat opnieuw de openingstreffer van CJVV voorkwam.

Pas daarna kon het eerste gevaarlijke moment voor het doel van Arjen Nawijn worden genoteerd. De sluitpost van CJVV moest zich strekken om de door Koen Sueters ingeschoten bal tot hoekschop te kunnen verwerken. Dezelfde speler maakte het de doelman vervolgens nog twee keer lastig maar voor de stand had dat geen gevolgen.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niet veel. Pas in de slotfase werd het duel weer interessant. In de 80e minuut zagen de naar schatting 250 toeschouwers Wilfred Rietveld kansrijk voor Elinkwijk doelman Jason Metten opduiken. De sluitpost liet zich echter niet door de CJVV’er passeren. Vier minuten later had Anne-Ties Vliet de bezoekers aan een voorsprong kunnen helpen. De kopbal van de invaller miste echter de juiste richting.

De thuisclub was gewaarschuwd en liet er daarna ook geen gras meer over groeien. Richard en Rietveld gingen zich in de slotfase nog nadrukkelijker met de aanval bemoeien. En niet zonder succes.

Na een gemiste kans in de 86e minuut scoorde Rietveld amper een minuut later wel. De spits had wel twee pogingen nodig om Metten tot opgave te dwingen: 1-0. In de blessuretijd moest de sluitpost de bal nog een keer uit het net halen, dit keer na een inzet van Richard. ,,De winst is heerlijk voor het moraal”, concludeerde de schutter van de belangrijke tweede treffer. ,,We weten gewoon dat we genoeg scorend vermogen in de ploeg hebben en dat bleek ook vandaag. ,,Fifty-fifty”, schatte Richard de kampioenskansen in, drie dagen voor de mogelijk beslissende confrontatie tegen naaste concurrent Woudenberg.