ShabuShabu brengt Japan naar Keistad

6 april 2011 om 00:00 Ondernemend

Onderneemster Winnie Pang vertelt over het succesvolle concept en de gezonde kost bij ShabuShabu. ShabuShabu is nog een jonge onderneming, de eerste vestiging dateert van nog maar vier jaar geleden. Pang: ,,Onze brede doelgroep is een van de pijlers onder het succes van onze restaurants. Niks stoffig en achterhaalt, iedere vestiging van ShabuShabu is modern en trendy ingericht, zonder door te slaan naar te, maar echt fris en gastvrij en overal heerst een ongedwongen sfeer. Daarom en ook door ons prijsniveau spreken we zowel een ouder publiek als de jongere generatie aan. Iedereen voelt zich thuis en wij zijn voor iedereen betaalbaar. Het leuke is dat met de komst van ShabuShabu de Nederlandse jongelui, de Japanse kost ontdekken. Dat zien we vooral in Rotterdam, waar ons restaurant een behoorlijke hit is. Ze hebben zo iets van wauw, rauwe tonijn en zalm. Dat vind ik dan weer geweldig want op die manier dragen we ons steentje bij aan het gezonder maken van de jeugd.”

AMERSFOORT - Op 8 maart heeft het Japanse Sushi en Grill café ShabuShabu in Amersfoort zijn zesde vestiging geopend, inmiddels breidt de keten zich uit en staat het zevende filiaal er aan te komen. ShabuShabu prijst zichzelf op zijn website aan als ‘het meest uitgebreide en lekkerste sushi restaurant, waarbij men voor één vaste prijs, onbeperkt kan genieten van verschillende Japanse specialiteiten’. Een beproefde variant dus van het all-u-can-eatprincipe dat vanuit de VS naar Europa is overgewaaid.

Krakend vers, uitstekende kwaliteit en in iedere vestiging, dus ook in Amersfoort ter plaatse bereid. ,,Sushi is een versproduct bij uitstek, daarom hebben wij er bewust voor gekozen om ieder restaurant zijn eigen keuken te geven waar iedere dag de verse vers aan huis wordt geleverd. Onze chef-koks maken nagenoeg niets van tevoren klaar, alle gerechten worden pas bereid op het moment dat de klant bestelt.”

Een van de voordelen van all-u-can-eat is de kans die het de gast biedt om lekker zijn of haar eigen menuutje samen te stellen en vooral om eens iets nieuws te kiezen. Pang: ,,All-u-can-eat betekent niet dat je je klem eet, maar je gaat wel met een tevreden gevoel van tafel. Bij de lunch mag de gast per ronde maximaal 5 gerechten kiezen en bij het diner acht. Een volgend gerecht kan pas besteld worden als je je bord leeggegeten is, anders zou er teveel eten verspild worden en daar wordt niemand blij van. Overigens is het bij ons natuurlijk ook mogelijk om á la carte te eten, maar voor iedere tafel geldt, gelijke monniken, gelijke kappen.”

u ShabuShabu

Utrechtseweg 29-31

3811 NA Amersfoort

033-4635633, www.shabushabu.nl

Reserveren gewenst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie