Knappe overwinning AZ&PC

6 april 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Voor de tweede keer in twee weken speelde waterpolohoofdklasser AZ&PC ook nu weer een thuiswedstrijd in het eigen sportfondsenbad.

De Amersfoortse ploeg onder leiding van coach Arie van de Bunt heeft zich inmiddels al geplaatst voor de play off’s en stelt zichzelf de komende wedstrijden als doel om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat ondervond ook afgelopen zaterdag Widex GZC Donk, de tegenstander van AZ&PC.

Donk, zelf nog in felle strijd verwikkeld om het behalen van de eerste plaats in de hoofdklasse, werd daarbij met een 9-6 nederlaag maar huis gestuurd. Een prachtige prestatie van Amersfoort die best wel als een enorme verrassing mocht worden aangemerkt. Periodestanden: 0-1, 2-1, 3-2 en 4-2.

Doelpunten AZ&PC: Sebastiaan van Mil, Dan Laxton en Frank Hoogland allen 2, Jesse Koopman, Jip Dorrestein en Lars van der Laan ieder 1.

Wat meer lucht voor heren SG Amersfoort

Door de winst van SG Amersfoort op hekkensluiter Flevo uit Nijkerk, staat de waterpolo derdeklasser weer wat veiliger boven de degradatiestreep. Met nog drie wedstrijden te spelen hebben de Amersfoorters drie punten voorsprong op de Futen. Bovendien heeft de SG een beter onderling resultaat. Maar spannend blijft het. De wedstrijd tegen Flevo kende echter weinig spanning. Al snel was duidelijk dat de ploeg van scheidend coach Zeger Eijer de betere was. SG Amersfoort liep vrij eenvoudig uit naar een 5-2 voorsprong, maar lieten de bezoekers vervolgens terugkomen tot 6-5. Toen was het echter gedaan met de Nijkerkse weerstand. Hoewel er veel kansen voor nodig waren, liep Amersfoort uit naar een 12-6 overwinning. Doelpunten SG: Joep van Hamont, Rick van Eijsden en Eric Spithoven 3, Jaap Bos 2, Jesse van de Burgwal 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie