Winst voor hockey-dames AMHC

6 april 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - In een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om gaat wonnen de hockeydames van AMHC op sportpark Birkhoven met 3-1 van mede middenmoter Almere. In de eerste minuten van de eerste helft kwam Almere duidelijk beter uit de startblokken dan de thuisploeg die pas in de vijfde minuut op stoom kwam en via een knap uitgespeelde aanval over meerdere schijven op een 1-0 voorsprong kwam. In de 6e minuut voorkwam AMHC doelvrouwe Dion van Vlaanderen een tegentreffer door resoluut in te grijpen bij een strafcorner van Almere. Nadat vervolgens Almere nog een aantal strafcorners niet wist om te zetten in een doelpunt, was het in de 31e minuut wel raak en stond een snelle aanval aan de basis van de verdiende gelijkmaker (1-1 en tevens ruststand). Na rust een meer op tempo spelend AMHC dat Almere goed onder druk hield en na een tiental minuten in die tweede helft de 2-1 binnenschoot. Alhoewel Almere het nog wel probeerde, bleef AMHC de toonaangevende ploeg en won uiteindelijk toch verdiend met 3-1.

De hockeyheren van AMHC daarentegen moesten in de thuiswedstrijd tegen Union genoegen nemen met een 1-1 gelijk spel, waardoor de ploeg van coach Peter Jonker blijft hangen in de onderste regionen van de overgangsklasse.

Voor de dames - en heren van HC Eemvallei was het ook een slechte dag. De heren liepen tegen Spitsbergen tegen een 3-1 verlies aan en de dames gingen eveneens tegen Spitsbergen met 3-0 roemloos ten onder.