‘Adres TNT Pakketservice bestaat niet’

6 april 2011 om 00:00 Nieuws

Een uitzendbureau zit op 37, daarna volgt een deur zonder nummer en meteen daarna volgt ParkeerService op 49. ,,Nummer 45 bestaat niet”, concludeerde de voorman van de NCPN na wat heen- en weer geloop.

AMERSFOORT - Amersfoorter Hein van Kasbergen doolde vrijdagmiddag enigszins verward door de binnenstad. Van TNT post had hij een briefje door de brievenbus gekregen dat hij een pakketje kon ophalen aan de Hellestraat 45. Eenmaal in de Hellestraat bleek dat nummer niet te bestaan. door André van der Velde

Een medewerker van ParkeerService weet er alles van. ,,Het niet-bestaande adres staat standaard op de kennisgevingsbriefjes van de Pakketservice van TNT. Wekelijks komen hier wel een paar mensen binnen met de vraag waar nummer 45 zit. ”

Van Kasbergen probeerde het vervolgens bij Albert Heijn, gevestigd op nummer 25. Daar bleek het pakketje voor hem klaar te liggen. ,,De AH-medewerkster vertelde me dat het dagelijks voortkomt dat mensen het adres niet vinden. Dat is toch van de gekke? Het is vandaag 1 april, maar door TNT Post lijkt het wel elke dag 1 april”, grapt hij.

Woordvoerster Hanne Kluck van TNT Post reageert in eerste instantie vol verbazing op het niet bestaan van het huisnummer. ,,Ik snap de verwarring bij de klanten.” Na een intern onderzoekje heeft ze duidelijk wat er is gebeurd. ,,Er is sprake geweest van een fout bij de drukkerij: een ‘twee’ is waarschijnlijk voor een ‘vier’ aangezien. Hiervan waren we op de hoogte, maar kennelijk hebben niet alle chauffeurs het aangepast. We hadden daarop alerter moeten zijn.” Ze noemt het heel spijtig dat klanten er last van hebben gehad. ,,Daarvoor bieden we onze excuses aan. Inmiddels zijn de chauffeurs van de pakketdienst opnieuw op de hoogte gebracht van het foute huisnummer.”

Kluck kan niet zeggen sinds wanneer de fout op de briefjes staat. ,,In oktober 2009 ging het kantoor aan de Utrechtseweg dicht, maar zo lang kan het niet zijn misgegaan. We hebben hierop ook nog geen klachten gekregen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie