Lente is begonnen bij Stadsboerderij de Vosheuvel

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

RANDENBROEK - Dat het voorjaar is aangebroken, blijft ook bij Stadsboerderij de Vosheuvel niet onopgemerkt. Het is een drukte van belang aan de Heiligenbergerweg 187. kinderen komen kijken naar alle jonge en wat oudere dieren. Natuurlijk kunnen ze ook lekker uit hun dak gaan en ravotten. ,,Zo'n driehonderd bezoekers kwamen er alleen al afgelopen woensdag kijken'', weet beheerder Peter Coenen.

Er is dan ook voldoende te doen bij De Vosheuvel. ,,Het zijn lekkere drukke voorjaarsdagen. Niet alleen zijn er de nodige lammetjes en geitjes geboren'', vertelt Coenen. ,,Er zijn ook twee pony's die op 'springen' staan en er is een koetje dat moet kalven. En de hanen zijn ook al weer behoorlijk aan het showen.'' Vorig jaar kwamen er 113.000 bezoekers naar de Vosheuvel. Daaronder ook flink wat leerlingen van scholen. De Vosheuvel heeft zelfs een lespakket ontwikkeld dat kan worden gebruikt.

De Vosheuvel krijgt voor een deel subsidie, maar moet voor een ander deel zijn eigen broek ophouden. ,,Wij zijn een stichting. Vorig jaar kregen we 92.000 euro subsidie van de gemeente, maar we moeten rond de 37.000 euro zelf verdienen.'' Om geld te verdienen, organiseert De Vosheuvel nevenactiviteiten, zoals de verkoop van ijsjes, het organiseren van verjaardagsfeestjes en ponyritjes. Ook worden er sponsoren gezocht en kunnen er dieren worden geadopteerd. ,,Het publiek realiseert zich niet altijd dat wij een deel zelf moeten verdienen. Daarom is het ook belangrijk dat mensen de giftenbus bij de uitgang niet vergeten'', besluit Peter Coenen. Voor meer informatie: www.devosheuvel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie