‘We brengen ondernemers samen’

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

,,Heel veel ondernemers hebben een schat aan creativiteit en ervaring in huis, maar vaak weet de overheid daar niet van”, licht Perquin de achtergrond van hun initiatief toe. ,,De overheid praat met ondernemers via het vertegenwoordigingsmodel, dus via vertegenwoordigers van de verschillende ondernemersverenigingen. Maar dat vinden wij te beperkt”, aldus Perquin, die net als Gerritse een communicatiebedrijfje runt. ,,Zo wordt maar een fractie van het totaal bereikt. Wij werken daarom van onderaf.” De Taskforce richt zich op bedrijven die minimaal vijf werknemers in dienst hebben.

Bijeenkomst met Victor Muller op dinsdag 5 april AMERSFOORT - Het klinkt als een nieuw overheidsinitiatief om de economie te stimuleren, maar dat is het niet. Juist niet. De Taskforce Economische Ontwikkeling is het initiatief van enkele Amersfoortse ondernemers die andere ondernemers verder willen helpen. ,,We faciliteren en brengen ondernemers in de regio bij elkaar, zodat ze elkaar beter weten te vinden. Daar valt nog een slag te maken”, zeggen Frank Perquin en Richard Gerritse, twee van de vier initiatiefnemers. Op 5 april organiseren ze een bijeenkomst met niemand minder dan Victor Muller, bestuursvoorzitter van Spyker.

door André van der Velde

,,Ondernemers zijn doeners”, vult Gerritse aan. ,,Ze bruisen vaak van de ideeën, maar we merken dat het hen niet altijd lukt die uit te voeren, omdat het contact met de overheid ontbreekt.” De Taskforce moet die leemte vullen. ,,Wij koppelen ondernemers aan elkaar en creëren zo nog meer energie, nog meer creativiteit en chemie met elkaar. Zo krijg je de regionale economie op een hoger plan.”

Dat is ook hard nodig, stelt Perquin. ,,De economische ontwikkelingen in de regio Amersfoort blijven achter bij de landelijke ontwikkelingen. Hoe dat kan? Heel veel bedrijven in de regio hebben totaal geen regionale binding. Ze weten van elkaar te weinig waar ze mee bezig zijn en wat elkaars expertise is.”

Een ,,pro-actieve aanpak” moet dat veranderen. ,,Wij benaderen de ondernemers op grote schaal actief en het idee is om vervolgens in contact te blijven”, aldus Perquin. Inmiddels hebben ze al zo´n vierhonderd bedrijven gesproken. ,,Zo hebben we inzicht gekregen welke bedrijven internationaal actief zijn en in de achtergronden waarom ondernemers geen of weinig regionale binding ervaren. Als bedrijven weten wat er is en elkaar voortaan weten te vinden, stimuleert dat de regionale economie.”

Dinsdag 5 april organiseert de Taskforce een bijeenkomst met Victor Muller. ,,Daarmee willen we ondernemers bedanken dat ze in de regio zijn gevestigd”, aldus Gerritse. Hij verwacht een ,,waanzinnige motivatieboost”. ,,Victor Muller heeft Saab nieuw leven ingeblazen. Hij heeft zijn nek uitgestoken en redt zo 4000 banen. Deze ondernemer toont ondernemerschap, lef en creativiteit. Het wordt een heerlijke peptalk.”

In totaal zijn de directies van 225 bedrijven uitgenodigd en tot nu toe hebben zich zo´n 150 bedrijven aangemeld.

uMeer informatie op www.taskforceeconomischeontwikkeling.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie