Keistad heren verliezen weer

30 maart 2011 om 00:00 Sport

Door een rugblessure van AVV Keistad spelverdeler Guus Kalkman, was het team gereduceerd tot acht spelers zodat de wisselmogelijkheden voor trainer Ton van der Wösten wel erg minimaal waren. Bij aanvang van de eerste set zat er de nodige spanning bij de Keistad formatie. Een spanning die merkbaar bleef tot halverwege de tweede set en waarin de ploeg niet lekker in het spel kwam en uiterst geforceerd de punten binnenhaalde. De gasten uit Hilversum wisten hiervan optimaal te profiteren, namen steeds weer een voorsprong in de eerste set en kwamen via 15-19 op een 20-25 setwinst. De servicedruk aan Amersfoortse zijde was eenvoudigweg te slap om Gemini in de problemen te brengen en waarbij de Hilversumse aanvallers goed in stelling konden worden gebracht. Derhalve liepen de bezoekers ook in de tweede set naar een 13-17 voorsprong. Ook Keistad speler Yannick Haacke die op en stand 17-22 in het veld kwam en duidelijk meer lijn bracht in het Amersfoortse spel, kon 22-15 setverlies van de Keistedelingen niet voorkomen.

Gemini winnaar in volleybal streekderby AMERSFOORT - Voor de volleybalheren van eerste divisionist AVV Keistad werd het net als in een eerder treffen tegen het Hilversumse Gemini-S ook nu weer een slopende vijfsetter. In de eigen sporthal Midland werd deze streekderby ditmaal met 2-3 beslist in het voordeel van de bezokers, die daarmee twee punten voorsprong pakte op de Amersfoorters.

door Huub van Aerssen

AVV Keistad gooit alle schroom van zich af

Bij aanvang van de derde set was duidelijk merkbaar dat Keistad alle schroom van zich had afgegooid en niet wenste te resigneren. Aangemoedigd door het talrijk aanwezige eigen publiek werd in die derde set halverwege een kleine voorsprong genomen van 20-18. De thuisploeg leek daarbij door te gaan drukken naar setwinst. Maar daarvan wilden de Hilversummers niets weten en kwamen geleidelijk aan dichterbij. Op een stand van 22-22 ontspon zich een fanatiek volleybalgevecht waarbij het spel over en weer golfde en de aanvallers van beide ploegen score na score aantekenden. Daar waar Gemini vervolgens een vijftal setpoints niet wist te benutten, sloeg AVV Keistad genadeloos toe en haalde de derde set met 32-30 binnen. Ook in de daaropvolgende vierde set wist de thuisploeg de toon te zetten. Het kwam op een 16-10 voorsprong en leek geen gevaar vanuit Gemini zijde meer te ondervinden. Maar in de eindfase van de set verslapten de Keistedelingen en moesten lijdzaam toezien hoe Hilversum opstoomde naar een 22-22 gelijke stand. Tot grote opluchting van alles en iedereen die Keistad een warm hart toedroeg, hervonden de heren zich alsnog, gaven geen punt meer weg en wonnen ook die vierde set met 25-22. Dat betekende dat Midland zich opmaakte voor de beslissende vijfde set die de winnaar van deze streekderby zou gaan bepalen. ,,Nu die vijfde, die moet toch één keer gewonnen kunnen worden”, vond men aan Keistad zijde. Maar wat men ook vond of wat men ook hoopte, setwinst zate er ook nu weer niet in. Tot 2-3 bleef Amersfoort nog in het kielzog, maar Gemini liep vervolgens steeds verder weg van Keistad dat uiteindelijk die vijfde set verloor met 6-15. Een absoluut verdiende overwinning voor de gasten uit Hilversum.