BC Amersfoort niet naar finale

30 maart 2011 om 00:00 Sport

In het eerste treffen werd met elan gestreden. De jonge meiden Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette speelden een goed vrouwendubbel, maar kwamen in de beslissende derde game net tekort. Het mannendubbel Maas/Residay liep helemaal niet waardoor ook dat punt verloren ging. Yao Jie speelde een prachtige partij tegen oud BC Amersfoort speelster Akvile Stapusaityte en won in drie games. Met winst voor Edwin Ekiring tegen Duinwijck kopman Koen Ridder en verlies van Lionel Warnotte tegen opkomend Duinwijck talent Erik Maes, stond er een 2-3 tussenstand op het scorebord. Het derde punt voor BCA werd binnengeslagen door het mixduo Jie/Maas. Alle overige wedstrijden gingen verloren, waardoor BC Amersfoort in dat eerste treffen aankeek tegen een 3-5 verlies.

AMERSFOORT - Badminton eredivisionist BC Amersfoort slaagde er in een tweetal wedstrijd tegen Duinwijck niet in een finaleplaats te behalen in de strijd om het Landskampioenschap. De thuiswedstrijd tegen de Duinwijckers werd met 3-5 verloren en ook de return in Haarlem kon niet in winst worden omgezet.

Duinwijck - BC Amersfoort 4-1

Om de finale te halen moest in de return in Haarlem met minimaal 3-5 worden gewonnen. De start was echter al niet goed, waardoor BC Amersfoort al vroegtijdig tegen een 3-0 achterstand aankeek door verlies van het mannen - en vrouwendubbel en het tweede mannenenkelspel. Vervolgens sloeg Yao Jie voor Amersfoort het eerste punt binnen tegen wederom Stapusaityte. Daarna was het de beurt aan Ekiring en Mahulette om hun enkelspelen in winst om te zetten teneinde nog zicht op een finaleplaats te behouden. Maar Mahulette redde het net niet, waardoor het vierde en beslissende punt voor Duinwijck een feit was en de ploeg zich kan gaan opmaken voor de finale.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie