Stepclub organiseert laagdrempelige ‘Opstepdag’

23 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Dogatti Stepevents, onder auspiciën van de Nederlandse Autoped Federatie, kortweg NAF. Iedereen is zich steeds bewuster van het feit, dat gezondheid in relatie staat met regelmatig of meer bewegen.

AMERSFOORT - De Stepclub Amersfoort houdt zaterdag 16 april een ‘Opstepdag’. Leden van de club laten jong en oud tijdens deze dag graag kennismaken met het steppen, een leuke, laagdrempelige en betaalbare recreatieve sport en tevens perfecte manier om het lichaam en de algehele conditie op peil te houden. Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 16.00 uur terecht aan de Oliesteeg 10 en meedoen aan een stepclinic, of al gelijk een lekker stukje steppen door de mooie omgeving van Amersfoort. Steps zijn hiervoor gratis beschikbaar.

door Carole Kuis

Zo ook Henk en Jetske Roelofs: ,,Twee jaar geleden zijn we in de ‘ban’ van het steppen gekomen. Daarvoor hadden we niets met de step, nou ja, we kenden het van vroeger. Als kind heeft iedereen wel eens gestept. Ik was meer van het skeeleren, hardlopen en wandelen. Tijdens een van die wandelingen in Coelhorst, kwam er een stepper langs. Ik dacht gelijk dat is leuk, minder blessuregevoelig dan skeeleren en ik ben me gaan oriënteren. Ook mijn vrouw werd enthousiast, dus in eerste instantie hebben we beiden een step voor een maand geleend via de NAF. In die tijd konden we prima uitproberen of het ook daadwerkelijk iets voor ons was. Nou, dat was het. Het is laag bij de grond, nostalgisch, kan op ieder parcours en je traint je hele lichaam heerlijk in de buitenlucht. We waren verkocht en hebben beiden een step aangeschaft.”

Het echtpaar Roelofs was inmiddels zo enthousiast geworden, dat ze kopij instuurden naar een plaatselijke krant om mensen warm te maken voor hun sport.

,,Dat werd gelezen en zo groeide de animo voor dit vervoermiddel gestaag, zo zelfs dat nu de Stepclub een feit is. We zijn overigens heel blij met de samenwerking met Dogatti Stepevents, die steps verhuren en ook arrangementen hebben.

Inmiddels maken we wekelijks een rit. Om 19.30 uur verzamelen we op de grote parkeerplaats aan de Schothorsterlaan, voor een tocht van ongeveer 15 kilometer.

De routes wisselen, de ene keer is het Coelhorst, dan Birkhoven of de Arkemheense polder. Ons motto is ‘Samen uit en Samen thuis’. Het belangrijkste is er plezier aan te beleven.”

u De ‘Opstepdag’ staat open voor jong en oud. Meer informatie via Ed Weyand van Dogatti Stepevents op tel. 033-4759594 of 06-11516840. Ook Saskia Veenendaal van Stepclub Amersfoort is bereikbaar. Dit kan via tel. 033-4655421, mail stepclubamersfoort@gmail.com of www.stepclubamersfoort.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie