Peter Hazeleger 5-1

23 maart 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het bezoek aan Eemnes moet De Posthoorn maar zo snel mogelijk vergeten. Met een beschamende nederlaag (8-1) plus twee rode kaarten keerden de Amersfoorters zaterdag terug op de Bokkeduinen, de thuisbasis van de vierdeklasser. Daar konden zij hun wonden gaan likken.

Rob Snijders, de natuurlijk teleurgestelde trainer van de kampioenskandidaat, had zijn ploeg vooraf nog zo gewaarschuwd en vooral gewezen op de acht voorgaande wedstrijden van Eemnes. In die reeks was de ploeg ongeslagen gebleven.

Alleen in de beginfase bood De Posthoorn de thuisclub goed partij. Door slap ingrijpen kwamen de bezoekers wel met 1-0 achter te staan maar niets wees toen al op het naderende onheil voor de gasten. Simon Wetzel had zelfs de gelijkmaker op zijn schoenen maar de paal voorkwam dat. Niet veel later viel de tweede treffer en kreeg Chris Metaal wegens natrappen de rode kaart te zien. Vlak voor rust scoorde Eemnes voor de derde keer (3-0) en daarmee was de strijd beslist.

De tweede helft was een formaliteit. De Posthoorn moest nog vijf doelpunten en een tweede rode kaart incasseren, dit keer voor Berry Peeters. Tussendoor wist Peter Hazeleger de eer voor de gasten te redden.