Goede generale voor Cobu Boys

23 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Vanwege het schorsingsgevaar wat voor twee spelers (Wessel Schmidt en Seth van Leersum) van zijn selectie op de loer lag, had de oefenmeester niet zijn sterkste opstelling de wei ingestuurd. Schmidt en Van Leersum hadden al drie gele kaarten op hun naam staan en zouden bij een vierde prent direct geschorst worden. Dat risico nam Evre niet en hij had het duo daarom uit de selectie gelaten voor het minder belangrijke duel tegen Vianen.

AMERSFOORT - Vooral voor het zelfvertrouwen was de winst (2-1) zaterdag op Vianen goed voor Cobu Boys, een week voor de veel belangrijker ontmoeting tegen Dalto. Een beter resultaat van een ploeg die doelbewust met invallers aan het thuisduel tegen Vianen was begonnen, had trainer Imam Evre zich niet kunnen wensen. door Balt Gmelig

De vele wissels in de Amersfoortse formatie pakten voor eigen publiek onverwacht goed uit. Na 23 minuten kwam Cobu Boys wel met 0-1 achter te staan door een omstreden doelpunt van Danny Stijsiger. De door de speler van Vianen ingeschoten bal werd door Cobu Boys verdediger Ercan Ates weggewerkt, volgens scheidsrechter Mustapha Moustaadil echter achter de doellijn. ,,De bal ging over de lijn, daar had ik geen twijfels over”, reageerde de arbiter later. Daarmee was Cobu Boys grensrechter Jos van den Heuvel het duidelijk niet eens. ,,De bal was echt niet over de lijn. Ik stak ook mijn vlag omhoog maar de scheidsrechter reageerde niet eens.” De derde betrokkene was ook duidelijk in zijn oordeel. ,,De bal ging over de lijn”, gaf Ates, de routinier (37) in de Amersfoortse verdediging, eerlijk toe. ,,Maar het was echt millimeterwerk.”

Cobu Boys had niet lang nodig om die tegenvaller te verwerken. Elf minuten na de openingstreffer was de stand al weer gelijk. Elwin de Vries had wel twee doelpogingen nodig om de gelijkmaker te produceren. De eerste keer stuitte de middenvelder nog op Vianen doelman Rick Meijer maar zijn tweede inzet leverde wel succes op, dankzij Nick Vermeer. De verdediger van Vianen kreeg de bal verkeer op zijn pantoffel en verraste zijn eigen doelman: 1-1.

Dat was een meevaller voor trainer Evre die na de gelijkmaker wel meteen besloot wat wijzigingen in zijn team aan te brengen. Aanvaller Achmed Bensalah was het slachtoffer en moest het veld verlaten om plaats te maken voor Jeroen Molenaar. De jeugdspeler ging in de verdediging spelen waardoor Damion Dekkers weer zijn vertrouwde plaats in de aanval kon innemen.

Die wissels pakten niet verkeerd uit. In de tweede helft had Vianen niets meer in te brengen en was het wachten op het tweede doelpunt van Cobu Boys. De winnende en verdiende treffer viel enkele minuten voor het laatste fluitsignaal. Nick van Leersum werd de matchwinner: 2-1. ,,De winst geeft ons veel zelfvertrouwen voor de komende wedstrijd tegen Dalto”, aldus Dekkers.