Richard Moore 1-0

23 maart 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met het scoren van de winnende treffer in het duel tegen RUC heeft Richard Moore opnieuw zijn waarde voor Amsvorde bewezen. De spits was na een kwartier al trefzeker en produceerde zijn achtste doelpunt in dit seizoen: 1-0.

Met die winst kreeg trainer Bert de Vries meer dan waarop hij vooraf had gerekend, namelijk een punt. Na de openingstreffer had de thuisclub het geluk dat de bezoekers net voor rust een ideale kans op de gelijkmaker lieten liggen. Peter Heuvelink ging volgens de scheidsrechter binnen de beruchte lijnen in de fout. Een strafschop was het gevolg. Amsvorde-doelman Luuk van Bommel liet zich echter vanaf elf meter niet passeren.

Na rust moest Amsvorde achteruit. Dat bleef echter zonder gevolgen. Halverwege de tweede helft kreeg een RUC speler rood te zien na een zware overtreding. Dat kwam Amsvorde niet slecht uit.

Met een man meer op het veld verzuimden de Amersfoorters echter RUC in de slotfase het genadeschot te geven maar zij hielden toch drie kostbare punten aan het belangrijke duel over.