AZ&PC de stabielere ploeg

23 maart 2011 om 00:00 Sport

Met goalie Bart Pol na een lange herstellingstijd (schouderoperatie) weer op de bank en met Jordi Stil onder de lat, ging AZ&PC in de eerste periode vol van start. Met veel pressie en in een hoog baltempo wist Dan Laxton de eerste de beste aanval op het PSV doel vanaf de midvoorpositie bekwaam af te ronden, wat al een vroege 1-0 voorsprong betekende voor de thuisploeg. Nadat diezelfde Laxton korte tijd later de lat beroerde, was het halverwege de beginperiode wederom raak en schoot Tom van Essen vanuit een man meer situatie de 2-0 binnen. Een pegel van Mike van de Brink op de lat had AZ&PC al op een veel ruimere voorsprong kunnen zetten, maar het was in de slotfase dat PSV middels een strafworp de aansluitingstreffer op het scorebord wist te brengen (2-1). Dat bleek vervolgens ook de eerste tussenstand. De tweede periode kende eigenlijk nauwelijks hoogtepunten. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en behoudens een schot op de paal van Sebastiaan van Mil consolideerde AZ&PC de 2-1 voorsprong.

Waterpoloheren zwemmen naar winst AMERSFOORT - Alhoewel waterpolohoofdklasser AZ&PC slechts met 5-4 won van het laaggeklasseerde PSV/Bekkers uit Eindhoven, had de Amersfoortse formatie onder leiding van coach Arie van de Bunt het beste van het spel maar vergat om in met name de eerste periode de vele geboden kansen in treffers om te zetten.

door Huub van Aerssen

Imponerende derde periode

Al direct bij aanvang van de derde periode liet AZ&PC er geen gras over groeien en gaf vol gas richting PSV doelman Matt Holland. Dat resulteerde halverwege die periode in een treffer van Jip Dorrestein die zijn ploeg op een 3-1 voorsprong wist te zetten. Korte tijd later was het Jetze Vis die vanuit een man meer situatie voor AZ&PC kon uitbreiden naar 4-1 en leek daarmee een ruime eindzege in het vooruitzicht te liggen. Alhoewel de ploeg uit Eindhoven in de laatste fase van de derde periode nog wel kon terugkomen naar 4-2, was het 40 seconden voor tijd Mike v/d Brink die via een uitbraak de vijfde treffer voor AZ&PC binnen schoot. Een imponerende periode waarin de thuisploeg liet zien dat het zowel aanvallend als verdedigend het nodige in huis heeft en waarin met name concentratie en baltempo een grote rol speelden. In de vierde en laatste periode kende de Amersfoortse formatie een lichte terugval en stond een verdedigende fout aan de basis van het derde doelpunt van PSV dat door Rob Dorgelo fraai werd binnen geschoten (5-3). AZ&PC leek de concentratie wat te verliezen en moest lijdzaam toezien hoe de Eindhovense formatie vanuit een man meer situatie kon aanklampen (5-4). Ditmaal was voor PSV Jadranco Dovic de schutter. Dat betekende met nog een drietal minuten op de teller een spannende eindfase waarin nog van alles mogelijk was. Maar de stabiliteit in de Amersfoortse ploeg gaf in die slotminuten toch de doorslag, waardoor AZ&PC er in slaagde de voorsprong vast te houden. Een absoluut verdiende overwinning voor AZ&PC dat grote delen van de wedstrijd het betere van het spel had en dat vooral opviel door inzet en vechtlust.

Doelpunten van AZ&PC: Dan Laxton 1, Tom van Essen 1, Jip Dorrestein 1, Jetze Vis 1, Mike van de Brink 1

Periodestanden: 2-1, 0-0, 3-2, 0-2

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie