‘Structureel overleg met de taxibranche’

16 maart 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Volgens de PvdA ondervindt de Amersfoortse taxibranche veel overlast van onkundige taxichauffeurs met verouderde auto’s. Deze chauffeurs zouden vooral van buiten komen, omdat er in hun eigen stad een taxikeurmerk is ingevoerd. Om de kwaliteit in de taxibranche te waarborgen zou er een betere regulering moeten komen.

De partij concludeert dat ‘buitenstedelijke’ taxibedrijven in Amersfoort meer dan gebruikelijk actief zijn. Dit zou tot spanningen leiden op de taxistandplaats op Amersfoort CS. De sociaal democraten komen tot deze conclusie na gesprekken met taxichauffeurs en ondernemers in de taxibranche over de huidige situatie. Aanleiding voor de gesprekken waren recente ontwikkelingen over het invoeren van taxikeurmerken in Amsterdam en Utrecht. Al in 2008 deed de PvdA een breed onderzoek naar mogelijke misstanden in de taxibranche in Amersfoort. Verschillende taxichauffeurs, taxibedrijven en klanten werden toen gevraagd naar de kwaliteit van de taxi’s in Amersfoort.

De PvdA wil dat de gemeente in overleg met de Amersfoortse taxichauffeurs ook kwaliteitsafspraken maakt om zo te komen tot een nog betere dienstverlening. De PvdA zou graag zien dat er in Amersfoort een structureel overleg komt tussen taxichauffeurs en gemeente.

De partij heeft het college van b en w er vragen over gesteld. De PvdA wil van het college weten of b en w op de hoogte zijn van onvrede bij veel Amersfoortse taxichauffeurs over de activiteiten van ‘buitenstedelijke’ taxichauffeurs. De sociaal democraten vragen het college of het bereid is in overleg te treden met de taxibranche om zo mogelijk voorwaarden op te stellen waar taxichauffeurs zich aan kunnen houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie