VVZA maakt tegen Quick geen fout

16 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Vooraf werd in beide kampen met grote spanning toegeleefd naar deze derby. Herinneringen aan de eerste aantrekkelijke wedstrijd die eerder dit seizoen op Dorrestein onbeslist eindigde, deed de harten weer kloppen. Toch hadden de beide trainers van die wedstrijd geleerd. ,,Toen gaven we Khalid Said veel te veel ruimte om te voetballen, dat wilden we nu niet. Daarom vingen we hem nu sneller op’’, orakelde Rigter. Collega Wobbes pareerde deze zet door Said dit keer op links te posteren.

AMERSFOORT - VVZA heeft zondag in de stadsderby tegen Quick geen fout gemaakt. Een sterke eerste helft was voor de kampioenskandidaat in de derde klasse D voldoende om de gasten op de knieën te krijgen (3-1).

Zo werd het toch een tactisch steekspel, dat in de eerste 20 minuten een gelijkopgaande strijd kende. De gastheren wellicht iets dreigender, maar ook Quick liet zich niet onbetuigd. Daar kwam in de 23e minuut verandering in. Op rechts werd de beste spits in de derde klasse, Michael Ouwerkerk, bereikt. Hij vond een gaatje om een perfecte voorzet los te laten die even fraai als vakkundig door Sebastiaan Verhoeve in de winkelhaak werd gewerkt:1-0.

Een paar minuten later weer een grote kans voor VVZA. Nu was het Lex Rebergen die het doel van Jeen Bunnik onder vuur nam. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat. Freek Rubrech was net één stap te laat om de rebound in het doel te schuiven. Vanaf dat moment beheerste VVZA het spel volledig. Achterin werd geen kans weggegeven en de middenvelders van de zeehelden tikten er lustig op los. Vlak voor rust kreeg Rebergen toch zijn doelpunt. Ouwerkerk werd in de diepte aangespeeld. Hij gaf de bal meteen door aan Rebergen die Bunnik met een bekeken boogbal kansloos liet: 2-0.

De tweede helft was meer in evenwicht. Quick moest en wilde ook meer en VVZA leunde daardoor wat meer achterover, het favoriete spelletje van de ploeg. Echt dreigend werd het niet voor het doel van Kevin Snel die in de eerste helft weinig te doen had, maar wel een cruciale redding verrichtte. Quick drong wel meer en meer aan. Na elf minuten vond Sander van Amstel het nodig van grote afstand een granaat af te vuren op het vijandelijke doel: 2-1.

De ongeveer 700 toeschouwers gingen er weer eens goed voor staan (een zittribune ontbeert de ambitieuze thuisclub nog). Zou Quick dan toch nog? Zover liet VVZA het echter niet komen. Ouwerkerk werd de diepte ingestuurd en met zijn brede torso kon hij door niets of niemand meer gestopt worden. Zijn schot mislukte echter jammerlijk, maar de bal kwam voor de voeten van Verhoeve terecht die zijn tweede doelpunt liet aantekenen: 3-1.

,,VVZA is op dit moment te sterk voor ons’’ draaide Quick-trainer Sijtze Wobbes er niet om heen. ,,Wij hebben geen moment ergens recht op gehad. Alleen na de 2-1 had ik even hoop, maar dat was van korte duur.’’ Zijn collega Piet Rigter sprak van een voortreffelijke eerste helft die de basis had gelegd voor de uiteindelijke zege.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie