BC Amersfoort langs Smashing

16 maart 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - In da laatste competitiewedstrijd van het seizoen reisde badminton eredivisionist BC Amersfoort afgelopen zaterdag enigszins gehavend af naar Wijchen voor de wedstrijd tegen het plaatselijke Smashing.

BCA coach Fred van Wankum had dientengevolge met de beschikbare spelers een opstelling in elkaar gedraaid, die in ieder geval winst moest opleveren. En die gedachte kwam ook uit.

De mannenenkelspelen werden beide verloren en ook het vrouwendubbel leverde geen winstpunt op. De beide vrouwenenkelspelen leverden daarentegen wel winst op want Yao Jie en Kirsten van der Valk wonnen beiden hun partij. In de beide afsluitende mixpartijen werd de eerste partij door Amersfoort in winst omgezet.

De 5-3 overwinning kreeg BCA echter in de schoot geworpen door opgave van de Wijchense Mariëlle van der Woerdt in de tweede mixpartij.

Echtpaar Van Soerland in hoofdrol op NK

Tijdens het NVK (Nederlands Kampioenschap Veteranen) dat afgelopen weekend plaatsvond in de Juliana van Stolberg sporthal, speelde het echtpaar van Soerland in de jongste klasse een absolute hoofdrol. Joris van Soerland won de single in een mooie partij tegen Quint Hofmann en Georgy Soerland werd kampioen door Jeanette de Jong te verslaan. Samen legde het echtpaar Soerland beslag op de nationale titel in de mix. 130 badminton veteranen streden het gehele weekend in de diverse leeftijdsklassen om de nationale titels. BC Amersfoort, dat net zoals voorgaande jaren de organisatie verzorgde van dit toptoernooi kon dan na afloop op terugblikken op een goed geslaagd toernooi, waarin veel mooie partijen werden gespeeld. Van Soerland: ,,Volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie