Weerstand tegen doortrekken Ganskuijl

16 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Het Corderius kampte de afgelopen jaren met ruimtegebrek. De school telt momenteel 1575 leerlingen en verwacht de komende jaren door te groeien naar 1700 leerlingen. Door uit te breiden met een extra vleugel pal op de Lambert Heijnricsstraat moet dat euvel worden opgelost. ,,De verrommeling van het gebied zal ten einde zijn, omdat de vijf noodlokalen dan weg kunnen, even als de fietsenstalling”, lichtte rector Egbert Boerma als inspreker toe.

AMERSFOORT - De uitbreiding van het Corderius College heeft de instemming van de gemeenteraad, zo bleek dinsdagavond. Wel werd stevig gediscussieerd over het doortrekken van de Ganskuijl naar de Ringweg Dorrestein.

door André van der Velde

Discussie in de raad ontstond vooral over de plannen van de gemeente om de nu nog doodlopende Ganskuijl door te trekken naar de Rondweg Dorrestein, als compensatie voor het afsluiten van de Lambert Heijnricsstraat. Volgens gemeentelijke prognoses gaat het om 800 auto’s per etmaal die daarvan gebruik zullen maken. ,,Dat zou betekenen dat onze flat omringd zal zijn door vier doorgaande wegen. Dan zit je feitelijk op een verkeersplein”, wierp inspreker Niek Kuiper namens de flatbewoners op. Hij uitte zijn bezorgdheid over de aantasting van hun lichamelijke en geestelijke gezondheid door de toename van fijnstof en geluidsoverlast en wees tevens op waardedaling van de 72 appartementen.

De gemeente acht compensatie nodig vanwege de bereikbaarheid van de achterliggende straten. PvdA-raadslid Ramon Smits Alvarez trok de noodzaak daarvan in twijfel. ,,Als de verkeersdrukte meevalt, waarom dan een extra stuk weg aanleggen?” De meeste partijen pleitten echter voor het instellen van eenrichtingsverkeer, waardoor er sprake zou zijn van 400 auto’s per etmaal.

Kuiper: ,,Mocht het zover komen, dienen we daartegen bezwaar in.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie