HVC is Amsvorde de baas: 2-1

9 maart 2011 om 00:00 Sport

Amsvorde kreeg na het eerste fluitsignaal de eerste kansen maar de ploeg werd daarna door HVC onder druk gezet. Vooral Safa Agyazy bleek een grote plaag voor zijn directe tegenstander Danny de Beer. Na zes minuten passeerde de aanvaller de verdediging van Amsvorde en stond hij oog in oog met doelman Loek van Bommel. Agyazy was niet zelfzuchtig en gaf de bal aan de meegelopen Mohammed Ozturk. De spits wist de bal echter niet in het doel te krijgen.

AMERSFOORT - HVC is zondag op sportpark Zielhorst plaatsgenoot Amsvorde de baas gebleven. De stadsderby tussen de twee vierdeklassers eindigde in een 2-1 overwinning voor de HVC’ers die zich nu in de middenmoot hebben genesteld.

Aan de andere kant moest Richard Moore voor gevaar zorgen. Verdediger Jeffrey Merts gaf de spits echter geen speelruimte. Op die manier werd de angel uit het aanvalsspel van Amsvorde gehaald. In de 11e minuut opende Agyazy toch de score. Hij koos hij er nu voor om de aanval zelf af te maken. Van Bommel was kansloos: 1-0.

HVC ging na de openingstreffer vol door om het volgende doelpunt te maken. Amsvorde kon hier weinig tegenover zetten. De verdediging van HVC stond als een huis en de voorhoede van de thuisclub kon naar hartelust aanvallen. In de 28e minuut kon Agyazy uit een vrije trap van Cihan Sag de bal met een hakje in het doel van Amsvorde werken: 2-0. Het was aan de nonchalance van HVC te danken dat de bezoekers nog lang in de race bleven.

Ook in de tweede helft was HVC de wat betere ploeg, maar er sloop wat gemakzucht in het team. Enkele kansen konden wegens buitenspel niet worden benut en soms werd de bal te gemakkelijk verspeeld. De gemakzucht kwam HVC bijna duur te staan, want in de 74e minuut kreeg Amsvorde een strafschop toegewezen. Jacky Baauw wilde de bal wegkoppen, maar het leer kwam ongelukkig op zijn arm terecht. De scheidsrechter wees meteen naar de stip. Moore nam dit cadeautje met beide handen aan: 2-1.

HVC werd even wakker geschud en ging gelijk de aanval opzoeken. Zo werd een paar minuten na de strafschop de doorgebroken Kadir Taspinar door Danny de Beer gevloerd. De scheidsrechter was coulant voor de Amsvorde speler door hem alleen geel te geven. Jochem van Koot zette zich achter de bal. Normaal gesproken levert een strafschop geen problemen op voor de HVC’er, maar dit keer wel. Van Bommel kreeg de vuisten achter de bal en hield zijn ploeg in de race.

Niet lang daarna brak Amsvorde speler Jeffrey van de Wijngaard door. Nu was het Van Koot die aan de noodrem trok. Hij kreeg wel rood en HVC moest met tien man verder.

Amsvorde zette aan voor een eindoffensief. HVC moest met man en macht verdedigen om de wedstrijd niet uit handen te geven. Twee minuten voor tijd kwam de thuisclub zelfs met negen man te spelen, omdat Henk Baum een tweede gele kaart kreeg voor het wegtikken van de bal.

Na het laatste fluitsignaal waren de HVC’ers opgelucht. Door de winst steeg de ploeg een plaats op de ranglijst en is nu de best presterende lokale club in de 4e klasse H.