Hockeyles voor AMHC heren

9 maart 2011 om 00:00 Sport

In de eerste wedstrijd na de winterstop zo’n nederlaag om je oren krijgen doet absoluut zeer. Natuurlijk stond op voorhand vast dat Amersfoort het in eigen huis moeilijk zou krijgen tegen koploper Schaerweijde, die met ruim verschil de ranglijst aanvoert in de overgangsklasse. Maar dat het zo’n afstraffing zou worden voor het team van coach Peter Jonker had niemand durven hopen. Van meet af aan zetten de gasten uit Zeist AMHC onder druk met goed met goed positie - en combinatiespel. Dat betekende al in de 2e minuut de 0-1 waarbij AMHC goalie Colin Lee de bal in eerste instantie nog wel kon pareren, maar in tweede instantie moest buigen. Een fout in de verdediging van Amersfoort gaf in de 12e minuut de 0-2 voorsprong voor Schaerweijde dat frank en vrij mocht combineren zonder last te hebben van een Amersfoortse stick. AMHC kwam eigenlijk niet veel verder dan de middellijn waar het door Zeist adequaat werd afgevangen. Nadat een tweetal strafcorners van Schaerweijde geen doel troffen, was in de 22e minuut een derde strafcorner wel raak waardoor Zeist kon uitbreiden naar 0-3. En weer zag het er bij Amersfoort verdedigend beroerd uit. Een van de sporadische aanvallen van AMHC leverde in de 24e minuut een strafcorner op die tot vreugde van alles en iedereen door Pieter Manden bekwaam werd afgerond. Was dit dan de omslag in de wedstrijd of was het slechts een incident? Dat laatste bleek het geval want Zeist dat in de slotfase van de eerste helft met 10 man kwam te staan, zette nog eenmaal aan voor een prachtige aanval die op slag van rust de 1-4 voorsprong op het scorebord deed verschijnen. Ook na rust een wervelend en uiterst geconcentreerd spelend Schaerweijde dat Amersfoort van meet af aan weer vol onder druk zette. Amersfoort werd letterlijk en figuurlijk van de mat gespeeld en mocht van geluk spreken dat Zeist slordig omging met de vele strafcorners. In de 7e minuut na rust was het weer raak en keek Amersfoort tegen een 1-5 achterstand aan. Alhoewel AMHC doelman Colin Lee vijf minuten later nog wel een prachtige redding verrichtte, moest hij vervolgens toch weer lijdzaam toezien hoe de bal in tweede instantie toch weer in het netje verdween wat de 1-6 betekende. In de 18e minuut van de tweede helft stond aan zware dekkingsfout van AMHC aan de basis van de 1-7 en nog geen vijf minuten later kreeg Amersfoort de achtste treffer om de oren (1-8). Pas twee minuten voor het einde van de wedstrijd slaagde Amersfoort er in om de stand nog iets draaglijker te maken en was het weer Pieter Manden die een toegewezen strafcorner wist te verzilveren (2-8). Met een schot op de lat en drietal niet benutte strafcorners sloot Schaerweijde de wedstrijd af met een op alle fronten dik verdiende 2-8 overwinning. Hockeyles voor AMHC.

Schaerweijde twee maatjes te groot AMERSFOORT - De hockeyheren van AMHC werden afgelopen zondag op alle fronten afgetroefd door een bij vlagen briljant spelend Schaerweijde uit Zeist. De koploper in de overgangsklasse walste letterlijk over het arme Amersfoort heen en kwam er met een eindstand van 2-8 nog goed van af. Als de gasten uit Zeist wat meer aandacht hadden besteed aan de vele strafcorners die ze kregen toebedeeld, dan had de uitslag vele malen hoger kunnen uitvallen.