MIA straft Hellas ‘63 genadeloos af

9 maart 2011 om 00:00 Sport

Het voorgaande treffen tussen beide ploegen eindigde in een nipt 15-14 verlies voor de Amersfoorters. Voor het gretige MIA was de opdracht duidelijk: afstraffen! Mia opende de wedstrijd spectaculair en zette meteen de toon. Harm van Schaik, in de basis voor de geblesseerde Frank van der Wiel, verzilverde al in de eerste minuut een schot van afstand. Direct daarop volgden doelpunten van van Woudenberg, van Ballegoijen en Ruitenbeek. Al na vijf minuten stond het dan ook al 5-0. Toch leken de gasten uit Nunspeet het aanvalsspel van MIA niet te willen frustreren. In plaats daarvan leunde Hellas juist op statisch spel en het meevangen in de eerste rebound. Gelukkig was MIA zelf wél scherp en levendig. De ploeg benutte de extra ruimte om het baltempo te verhogen en zo de verdediging alsnog uit de starre positie te krijgen. Dat lukte prima waardoor er werd gerust met een 16-4 voorsprong. De MIAnezen namen zich voor ook de tweede helft scherp te blijven en het scoreverschil zover mogelijk uit te bouwen. De dames Schoorlemmer en Swart voegden daarbij direct daad bij het woord en brachten de score naar 18-4. Aan de zijde van MIA zorgden vooral van Schaik, Swart en Ruitenbeek voor een constante doelpuntenproductie. De tweede helft kwam ook Schoorlemmer weer eens ouderwets op gang. Uiteindelijk bleef de teller staan op 33-11. Doelpunten MIA: Ruitenbeek 7, van Schaik 6, Swart 5, van Woudenberg 4, Bannink 4, Schoorlemmer 3, van Ballegoijen 2 en Polinder 2.

AMERSFOORT - Het 1e team van korfbalvereniging MIA speelde afgelopen zaterdag in eigen huis tegen het altijd lastige Hellas. Met een 33-11 overwinning werd het een monsterzege zoals MIA lange tijd niet meer had gezien. Met deze stevige winstpartij rukte MIA zich twee punten los van de degradatiezone en kan bij winst komende week tegen Ermelo zelfs nog een positie op de ranglijst stijgen.