KnipshopKreatief voor meer dan haar

16 maart 2011 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Al bijna vijftig jaar zit er een kapsalon in het pand waar nu het team van KnipshopKreatief knipt. ,,Ik merk dat klanten eigenlijk niet eens weten hoe we heten”, vertelt onderneemster Wilma Huijskes.

,,We staan bekend als de kapper van het Euterpeplein. Dat zal overigens nu wel moeten veranderen want er is een collega bijgekomen op het plein. Misschien moeten we eens nadenken over een nieuwe bijdetijdse naam.”

Knippen, dat kunnen ze bij Kreatief, luisteren naar de klant ook. ,,Dat zijn twee dingen die iedere kwaliteitssalon kan. Daarmee onderscheid je je niet”, aldus Huijskes: ,,Maar wij gaan een stapje verder. Wij verdiepen ons echt in de klant, zelfs van een klant die nog maar een keer bij ons in de stoel heeft gezeten, weten we het verhaal. Dat klinkt ongeloofwaardig, maar het is echt zo, en het geldt voor iedereen uit het team. We zijn gewoon enorm betrokken, bij de klant en bij ons werk, daarbovenop zijn we natuurlijk stuk voor stuk vakmensen die alle nieuwe en traditionele kniptechnieken aankunnen.”

Klanten komen volgens Huijskes juist bij Kreatief omdat ze gekend en gehoord worden. ,,Wij geven geen simpele knip of verfbehandeling, maar wij geven de klant een belevenis. Een moment voor zichzelf. Een moment waarin jij in die stoel de exclusieve aandacht krijgt doordat er naar je geluisterd wordt. Daar gedijen mensen bij, daar groeien ze van. Iedereen die bij ons de stoel uitstapt, is minstens een centimeter gegroeid.”

KnipshopKreatief is meer dan een kapper. Onder de bezielende leiding van aanjaagster Huijskes steken de sterke vrouwen van Kreatief tientallen keren hun handen uit de mouwen voor die mensen in de maatschappij die het minder getroffen hebben. Huijskes: ,,Het is heerlijk om iets voor een ander te kunnen doen. Dat daar een groot aantal vrije uren in gaan zitten, hindert ons niet. Wij groeien als we mensen kunnen laten groeien.”

Een van de meest in het oog springende projecten van team Huijskes was ‘Geknipt voor Goud’ wat in 2008 startte en nog steeds doorloopt. ,,Dat was en is de meest fantastische actie die we ooit gedaan hebben. Tijdens de Olympische Spelen hebben we met een team kappers in Beijing geld bij elkaar geknipt voor MorningTears een bijzonder kindertehuis in die stad. We blijven ook dichter bij huis bijvoorbeeld door te knippen voor het aidsfonds. Groeien door te geven, dat is ons doel.”

u KnipshopKreatief, Euterpeplein 34a, telefoon 033 - 472 22 71, www.knipshopkreatief.nl, www.gekniptvoorgoud.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie