Sloop boerderij De Geer in Kattenbroek binnen twee maanden

23 maart 2011 om 00:00 Nieuws

De boerderij aan De Stelp in Kattenbroek brandde acht jaar geleden af en de restanten daarvan zijn overeind gehouden met het oog op eventuele herbouw. Een paar jaar geleden is er een stellage omheen gezet om de boerderij te beschermen tegen aantasting door weersinvloeden. Omwonenden maken zich al een paar jaar zorgen over de veiligheid van dat terrein omdat kinderen er makkelijk op kunnen komen en er geregeld spelen. Ook ergeren zij zich al langere tijd aan de situatie omdat nog steeds niet duidelijk is wat er met de restanten van de boerderij gaat gebeuren.

AMERSFOORT - Boerderij De Geer zal binnenkort worden gesloopt en de gierput wordt gedempt. Dat heeft het college geantwoord op vragen van BPA-raadslid Hans van Wegen.

door André van der Velde

Volgens een woordvoerder van de gemeente zal De Geer binnen twee maanden worden gesloopt. ,,In 2008 lag er een plan voor het restaureren van de afgebrande boerderij en het bouwen van vijf woningen op het terrein waarmee de kosten van het restaureren deels zouden kunnen worden betaald. Daarom is er toentertijd een overkapping overheen geplaatst. Maar vanwege gemeentelijke bezuinigingen en het instorten van de huizenmarkt bleek het plan financieel niet haalbaar. Er is - ook in de jaren daarna - gezocht naar goedkopere oplossingen voor de boerderij, maar dat is niet gelukt. De boerderij wordt nu gesloopt omdat de gemeente vorig jaar een plan van aanpak ten aanzien van haar strategisch vastgoed heeft vastgesteld.” Op het terrein ligt de bestemming woningbouw.

Wat de kosten van de overkapping zijn geweest, is door de gemeente nog niet achterhaald.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie