‘Gemeente neemt ons niet serieus’

2 maart 2011 om 00:00 Nieuws

De gemeente heeft grootse plannen met Park Randenbroek. Er is in 2009 een zogenoemde structuurvisie opgesteld voor het totale gebied waarin alle aspecten in en rond het park een plek hebben gekregen. Daarbij gaat het om sport, cultuur, recreatie, milieu, beheer, wonen en verkeer. Eerder dit jaar konden alle inwoners van Amersfoort op een speciaal door de gemeente opgezet digitaal platform hun mening geven over de inrichtingsplannen.

BSC Quick dreigt veld kwijt te raken AMERSFOORT - Honk- en softbalvereniging Quick is diep teleurgesteld in de gemeente Amersfoort. Die wil één van de honkbalvelden van de club aan de Dorresteinsesteeg bij Park Randenbroek trekken. Het inleveren van één van de vier sportvelden heeft volgens bestuurslid Ruud Woudenberg echter grote gevolgen voor de club. De gemeente heeft daarvoor volgens hem geen oor. ,,We worden niet serieus genomen.”

door André van der Velde

Die plannen hebben gevolgen voor alle sportverenigingen op de sportstrook aan de westoever van de Heiligenbergerbeek: de voetbalverenigingen Quick en CJVV, de Amersfoortse IJsvereniging en BSC Quick. Die laatste club dreigt op basis van een onderzoek van het Mulier Instituut zelfs een veld kwijt te raken. Dat veld kan dan volgens de gemeente worden teruggegeven aan de natuur.

,,We hebben momenteel 260 leden en 19 teams, waaronder acht jeugdteams. Volgens het rapport hebben we aan één honkbalveld en twee softbalvelden genoeg”, licht Woudenberg toe. Hij vreest dat zijn club zo een groot capaciteitprobleem krijgt. ,,Het rapport schiet op enkele vlakken tekort. Het Mulier Instituut heeft niet met ons gesproken, maar zich gebaseerd op de richtlijnen van de KNBSB. Zo is niet meegerekend dat we de laatste jaren heel veel jeugdaanwas hebben gehad. Jaarlijks groeien wij 10 procent en verwachten in 2012 naar 300 leden te gaan. Bovendien zijn er zo’n twintig leden die in twee teams spelen, dus aan het aantal leden kun je niet automatisch de capaciteit aflezen.”

Als de plannen doorgaan, heeft de club volgens hem in elk geval een lichtinstallatie nodig. ,,Zodat in het voor- en na seizoen langer op de avond kan worden getraind.”

Woudenberg wijst ook op de hoge extra kosten die de realisatie van de plannen met zich mee zal brengen. ,,Eén softbalveld wordt verlegd en aangepast en een tweede softbalveld moet nog helemaal worden aangelegd. Dat kost heel veel geld. Zeker als je weet dat er ook heel hoge hekken moeten worden geplaatst om te voorkomen dat ballen de wijk in vliegen. De gemeente weet gewoon niet goed waarmee zij bezig is.”

De kanttekeningen bij het Mulier-rapport en de gevolgen van het verlies van één veld heeft de club meerdere malen aangekaart bij de gemeente. ,,De toenmalige wethouder Kruyt zei in het voorjaar van 2010 tegen ons dat we ons geen zorgen moesten maken: we zouden het veld niet kwijtraken. We hebben in juli 2010 zijn opvolger Ben Stoelinga een brief geschreven met onze kanttekeningen en eerder dit jaar tijdens een bijeenkomst in het Corderius hebben we opnieuw onze onvrede geuit. Tot dusver hebben we echter niets van de gemeente vernomen.”

Een woordvoerster van de gemeente stelt daarentegen dat de gemeente in gesprek is met BSC Quick. ,,Hun opmerkingen zijn bij ons bekend.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie