Hooglanderveen geeft KVVA geen kans

2 maart 2011 om 00:00 Voetbal

KVVA kon op het Willem Tomassen sportcomplex niet veel potten breken. In de eerste tien minuten hadden de bezoekers wel meer balbezit maar zij konden voor het door Rob van de Grootheveen verdedigde Hooglanderveense doel niet gevaarlijk worden.

HOOGLANDERVEEN - De stadsderby tussen Hooglanderveen en KVVA was zondag al snel geen wedstrijd meer. Binnen 22 minuten had Hooglanderveen al een comfortabele 3-0 voorsprong genomen en daarmee het duel al beslist. door Balt Gmelig

Het veld was goed bespeelbaar, alleen de wind waaide stevig. Na de beginfase voor KVVA nam Hooglanderveen het initiatief over door ver vooruit te spelen en de druk op de verdedigers van KVVA op te voeren. Daar hadden de gasten veel moeite mee. Een en ander resulteerde in korte tijd in drie doelpunten voor de thuisploeg.

In de dertiende minuut opende de thuisclub al de score. Luuk Tomassen was de schutter: 1-0. Drie minuten later benutte Erik van Dam de rebound na een schot van Stijn Mossink: 2-0. En daarmee was de koek nog niet op. Van Dam rondde in de 22e minuut een prima aanval van Hooglanderveen goed af: 3-0.

De toeschouwers zagen een beter combinerend HV tegen een fysiek sterker KVVA. De ploeg van de trainers John Tuithof en Willem Struijk ging na de drie tegendoelpunten redelijk gefrustreerd spelen en dat resulteerde in gele kaarten voor meerdere spelers van KVVA.

Na rust ging KVVA, gesteund door de wind in de rug, alles of niets spelen. Het aanvallende spel van de gasten leverde echter nauwelijks gevaarlijke momenten op voor het doel van de Hooglanderveen. Het vierde doelpunt van de thuisclub was ook de nekslag voor de nummer voorlaatst in de vierde klasse F. De jeugdige Mossink gaf zijn debuut in de basiself nog meer glans door vijf minuten na de hervatting de bal vol op z’n pantoffel te nemen: 4-0. Door een inschattingsfout van de Hooglanderveense doelman Rob van de Grootheveen kon KVVA daarna toch scoren. Herman Struijk zag kans de eer voor zijn ploeg te redden: 4-1.

Hooglanderveen maakte in de tweede helft goed gebruik van de ruimte die aan de zijkanten ontstond. KVVA stuurde laatste man Sander Schut nog mee naar voren. Met zijn imposante figuur zorgde hij wel voor dreiging maar ook dit leidde niet tot kansen. Uiteindelijk speelde Hooglanderveen de wedstrijd gemakkelijk uit en scoorde nog een keer. Bob van de Heuvel bepaalde in de 82e minuut de eindstand op 5-1.

Met de belangrijke winst deed Hooglanderveen goede zaken. De formatie van trainer Bert van den Brom nam meer afstand van de onderste ploegen in de vierde klasse F. De Hooglanderveners hebben nu een voorsprong van zeven punten op KVVA en negen punten op Achterveld. De hekkensluiter heeft nog wel een wedstrijd tegoed.