Paul Kuijer 0-1, Johan Gelderblom 0-2

2 maart 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Tweedeklasser Nieuwland is er zaterdag tegen Jonathan niet in geslaagd een mooie 0-2 voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Door een tegendoelpunt in de blessuretijd van de tweede helft moesten de Amersfoorters op vreemde bodem uiteindelijk met een remise (2-2) genoegen nemen.

In Zeist speelde Nieuwland minder dan een week eerder toen de ploeg op eigen veld titelkandidaat IJFC versloeg. Niettemin zagen de bezoekers na een minuut of zestien kans op voorsprong te komen. Uit een vrije trap schoot Paul Kuijer de bal achter de doelman van Jonathan: 0-1.

Een kwartier na rust viel de tweede Amersfoortse treffer. Johan Gelderblom was dit keer de schutter: 0-2. Met nog een uur op de klokken stevenden de gasten op de winst af. De thuisclub legde zich echter niet bij een nederlaag neer. Tien minuten na de 0-2 verkleinden de Zeistenaren de achterstand met een doelpunt waaraan overigens wel een buitenspelluchtje hing: 1-2.

Daarna verzuimde Nieuwland enkele kansen te benutten en daarvoor kreeg de ploeg in de 92e minuut de rekening gepresenteerd: 2-2.