VOP pas laat geklopt door Valleivogels

2 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Aan Meijers was de nederlaag in ieder geval niet te wijten. De doelman voorkwam met verschillende goede reddingen een groter verlies voor de club uit Amersfoort Noord. Al in de eerste helft bleek dat Valleivogels meer kwaliteit in huis heeft dan de formatie van trainer Wim de Haas.

AMERSFOORT - Met Patrick Meijers in het doel voor Onno Cornelissen die zaterdag andere verplichtingen had, heeft VOP geen kans gezien Valleivogels te verslaan. Met gering verschil (1-2) trokken de Amersfoorters op eigen veld aan het kortste eind.

Op sportpark Olympus, de thuisbasis van VOP, had Valleivogels bijna de gehele wedstrijd een overwicht. VOP bood de Scherpenzelers, net als eerder tegen de andere kampioenskandidaten (Woudenberg en CJVV), echter goed partij. Valleivogels wist pas tien minuten voor tijd de winnende treffer te produceren: 1-2.

Voor VOP trainer Wim de Haas was het zaterdag weer puzzelen. Maar liefst zeven spelers waren om diverse redenen niet beschikbaar, waaronder Cornelissen. Hierdoor startte Meijers onder de lat van VOP. In een harde maar aantrekkelijke wedstrijd creëerde Valleivogels al snel enkele goede kansen. Gelegenheidskeeper Meijers wist echter de meeste inzetten van de Scherpenzelers te pareren.

Net toen de Amersfoortse formatie wat beter in de wedstrijd kwam, openden de Scherpenzelers de score. Na een goede actie van Remco van Ginkel werkte VOP verdediger Wouter Zewuster de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Met de 0-1 op het scorebord gingen beide ploegen de rust in.

Na rust vocht een gretig VOP zich knap in de wedstrijd terug. De Amersfoorters kwamen beter uit de duels. Dit resulteerde in een terechte aansluitingstreffer. In de 53e minuut legde Arjan Mulder de bal bij de tweede paal op het hoofd van Jeroen de Zwaan. De invaller kopte op zijn beurt de bal terug op de vrijstaande Christian van Oort. De VOP speler liet de ontstane kans niet onbenut en kopte VOP terug in de wedstrijd: 1-1.

VOP wist het goede spel echter niet vast te houden waardoor Valleivogels het heft weer in eigen handen kon nemen. De uitstekend keepende Meijers werd verscheidene keren onder vuur genomen. Uiteindelijk knikte Pim Colijn tien minuten voor tijd met een kopbal de 1-2 binnen.

In de resterende minuten probeerde VOP nog een punt uit het vuur te slepen. De Amersfoorters drongen aan, maar zij wisten geen echte kansen meer te creëren. Valleivogels nam de drie punten mee naar Scherpenzeel en doen door de winst nog volop mee in de race om het kampioenschap van de derde klasse D.

VOP trainer De Haas was na afloop duidelijk in zijn oordeel. ,,Over de werklust en de instelling van de ploeg ben ik tevreden, alleen was dit net niet genoeg om Valleivogels echt zeer te kunnen doen.”

VOP kan echter beslist terugkijken op een wedstrijd waarin het team een basis heeft gelegd voor een goed resultaat tegen Hees over anderhalve week.