Untouchables zetten de toon

2 maart 2011 om 00:00 Sport

Alhoewel de krijtlijnen nog maar nauwelijks zichtbaar waren vanwege de barre weersomstandigheden, werd er tot grote vreugde van beide teams toch afgetrapt op sportpark de Bokkeduinen, waar veel toeschouwers het weer trotseerden om getuige te zijn van dit Football treffen. De Amersfoort Untouchables kwamen goed uit de startblokken en de eerste aanvalspogingen brachten al direct veel terreinwinst. Het noodlot sloeg voor een van de Rotterdammers al heel snel toe. Een zware enkelblessure legde de wedstrijd ruim 20 minuten stil in afwachting van de ambulance waarmee de onfortuinlijke Trojan werd afgevoerd. Gedurende het eerste kwart werd geleidelijk aan duidelijk dat Amersfoort het betere van het spel bezat. Een mooie pass over 20 yards van quarterback Mike van Geest werd door André Williams weliswaar gevangen en aansluitend over de achterlijn gelopen, maar vervolgens als touchdown door de scheidsrechters afgekeurd vanwege het feit dat er teveel receivers op de Amersfoortse lijn stonden. Die overtreding werd bovendien ook nog eens bestraft met 10 yards terreinverlies. In het tweede kwart besloot backup quarterback Daryll Williams, met nog zo’n 15 yards te gaan tot de goalline, om de bal zelf te houden. Dankzij uitstekende blocks van zijn lijnmensen kon hij de bal zelf over de achterlijn lopen en zo de eerste touchdown van het seizoen voor Amersfoort scoren. Nico Bralts, de nieuwe kicker van de Untouchables, benutte vervolgens de schop tussen de palen waardoor Amersfoort op een 7-0 voorsprong kwam.

Prima start American Footballers AMERSFOORT - De seizoenstart van het American Football verliep voor de Amersfoort Untouchables gesmeerd. De club, die ook dit jaar uitkomt in de tweede divisie, behaalde op sportpark Bokkeduinen een prachtige 13-0 overwinning op voormalig eerste divisionist de Rotterdam Trojans. Een geweldig resultaat ook voor de nieuwe headcoach van de Untouchables, Richard Weaver.

Rotterdam in tweede deel geen schijn van kans

Direct na de pauze werd het duidelijk dat de defence van Amersfoort de Rotterdammers geen enkele kans op een first touchdown meer wilde gunnen. De aanvalspogingen van de Trojans strandden dan ook meestal direct zonder enige terreinwinst. De Untouchables aanval ging ondanks de beroerde weersomstandigheden steeds beter draaien. Amersfoort besloot duidelijk om meer met de bal te gaan lopen dan deze via de lucht naar een receiver te gooien. Want het vangen werd naarmate de wedstrijd vorderde door de modder bijna onmogelijk. Runningback Stephan van Wijhe zag aan het einde van het derde kwart zijn kans schoon en wist met een 25 yard run de bal in de Rotterdamse endzone te lopen. Daarmee zette hij zijn ploeg op een op dat moment verdiende 13-0 voorsprong. De extra poging mislukte echter ditmaal omdat de Rotterdamse formatie de geschopte bal wist te blocken. In het laatste kwart van de wedstrijd beheersten de Amersfoort Untouchables de wedstrijd volledig en stelden de eerste winst van het seizoen daarmee veilig. De overgang naar de nieuwe sportlocatie alsmede de samenstelling van een nagenoeg nieuwe coachingstaff kregen door deze overwinning nog een extra impuls. Op zondag 20 maart aanstaande speelt Amersfoort tegen de Groningen Giants.