Geen oplossing voor wachtlijst

2 maart 2011 om 00:00 Nieuws

Toen bekend werd dat Hockeyclub Eemvallei in Vathorst zou komen, was ook duidelijk dat die club daar maximaal twee kunstgrasvelden kon krijgen. De twee velden van de hockeyclub liggen ingeklemd tussen de Valutaboulevard, de Heideweg en de historische boerderij Vathorst. Met maar twee kunstgrasvelden, zit er ook een grens aan het ledental. Bij de start telde de club nog 340 leden maar inmiddels heeft de vereniging al 800 leden, waarvan 530 in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 16 jaar. Daarnaast staan er 300 leden op de wachtlijst die nu niet kunnen hockeyen. ,,Als we alle wachtlijstleden willen bedienen, kan dat niet op de huidige locatie’’, weet Roos.

Hockeyclub Eemvallei luidt de noodklok VATHORST - Driehonderd, vooral jonge, kinderen staan er op de wachtlijst van Hockeyclub Eemvallei. Drie jaar na opening van het hockeycomplex schuin tegenover de IKEA, is duidelijk dat de accommodatie in Vathorst volstrekt ontoereikend is. Met noodoplossingen slaagt de hockeyclub erin te blijven draaien, maar om de wachtlijst te kunnen aanpakken, is eigenlijk een andere accommodatie nodig. ,,Op de huidige locatie kunnen we niet groeien. Je moet minimaal vier velden hebben, wil je het normale schema kunnen hanteren,’’ stelt waarnemend voorzitter Jan Roos.

door John Spijkerman

De vereniging bestaat al sinds 21 februari 1974 als MHC Bunschoten. Op 1 september 2007 verhuisde de club vanuit Bunschoten naar Vathorst. Achteraf was de vestiging van de hockeyclub op de huidige plek aan de Caraïben in Vathorst geen goed idee, beaamt waarnemend voorzitter Jan Roos. ,,Je had beter 1 of 2 sportcomplexen in Vathorst kunnen aanleggen.’’ Maar in plaats van een groot sportcomplex liggen de verschillende sportvelden in Vathorst en Hooglanderveen nu gescheiden van elkaar.

Al twee jaar heeft de vereniging een tekort aan speelvelden. Om alle wedstrijden te kunnen spelen maakt de hockeyclub gebruik van een veld van de hockeyclub uit Hoevelaken, maar deze oplossing geldt slechts voor een jaar. De Nederlandse Hockeybond vindt niet dat dit veld van een andere vereniging langer mag worden gebruikt. Voor volgend jaar kan de Hockeyclub Eemvallei gebruik maken van een voetbalveld in Kattenbroek, maar voor de periode daarna moeten er weer nieuwe oplossingen worden gezocht.

Roos vindt dat er op de middellange termijn een definitieve oplossing moet worden gevonden. ,,Ik denk dan aan een periode van 2 tot maximaal 5 jaar. Maar wij zijn afhankelijk van de bereidwilligheid van andere partijen.’’ Een belangrijke partij daarin is de gemeente. ,,We zijn wel constructief in gesprek, maar we realiseren ons dat we het tij niet mee hebben.’’ Als er geen oplossing komt voor de hockeyclub betekent het dat de wachtlijsten niet kunnen worden opgelost. Dat betekent dat veel kinderen die in Amersfoort Noord willen hockeyen niet terecht kunnen in Vathorst. Volgens Roos ziet de hockeyclub wel wat in een verplaatsing naar de oksel van de A28, op de plek waar het Hammetje lag. Maar hij realiseert zich dat dergelijke oplossingen tijd vragen en geld kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie