Fietsverbinding tussen Soesterkwartier en Piet Mondriaanplein

2 maart 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De gemeente wil in maart/april 2011 starten met de aanleg van een goede en rechtstreekse fietsverbinding tussen het Soesterkwartier en de noordelijke stationsingang bij het Piet Mondriaanplein. De gemeenteraad moet dinsdag een besluit nemen, zodat er snel kan worden begonnen. Het besluit loopt vooruit op de vaststelling van het bestemmingsplan Soesterkwartier, waarin een en ander is geregeld. De doorsteek komt ter hoogte van de Nicolaas Pienemanstraat omdat deze aansluiting volgens de gemeente zorgt voor een goede, directe fietsverbinding.

De doorsteek bij de Nicolaas Pienemanstraat sluit het best aan op de overige fietsverbindingen in de wijk met name in de richting van het Eemplein. Omwonenden zijn in een vroeg stadium geïnformeerd over aanleg van de doorsteek. Om de fietsverbinding mogelijk te maken, kocht de gemeente in 2001 de woningen aan de Soesterweg 18, 20 en 22. De woningen Soesterweg 18 en 20 worden gesloopt en Soesterweg 22 wordt na de aanleg van de doorsteek verkocht als woning. De kosten van de gemeente bestaan uit verwervingskosten, plankosten, de kosten van het woonrijpmaken en de aanleg van de fietsverbinding. De opbrengsten bestaan uit verkoop van de woning aan de Soesterweg 22.

De Fietsersbond Amersfoort heeft positief gereageerd op het ontwerpbestemmingsplan. De Fietsersbond wil betrokken worden bij de verdere uitwerking van de fietsverbinding door het Soesterkwartier. De gemeente is een overleg gestart met de Fietsersbond over de verdere uitvoering en vormgeving van de fietsverbinding door het Soesterkwartier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie