Hossein Mezbanali 1-0, Johan Gelderblom 2-0

23 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De voetballers van Nieuwland hebben koploper Roda’46 zaterdag een goede dienst bewezen. Op eigen veld bleven de Amersfoorters IJFC, de nummer twee op de ranglijst van de tweede klasse B, met 2-0 de baas.

Met de knappe winst revancheerde de formatie van trainer Wim van ‘t Westeinde zich voor de teleurstellende prestatie (0-3 verlies tegen UVV) in de vorige competitieronde. Tegen IJFC kon de oefenmeester weer over Hossein Mezbanali beschikken en had de trainer ook Dennis Schoonderbeek in de basiself opgenomen. De twee spelers waren tegen UVV niet van de partij.

Mezbanali is eigenlijk geschorst maar mag spelen zolang de KNVB niet heeft gereageerd op het protest van Nieuwland tegen de schorsing van vijf duels. De aanvaller bewees meteen zijn waarde voor de thuisclub. Hij opende in de eerste helft met een fraaie lobbal de score.

Na rust bleef de 1-0 voorsprong heel lang op het scorebord staan. Pas in de vierde minuut van de blessuretijd maakte Johan Gelderblom aan alle onzekerheid een einde. Hij passeerde twee tegenstanders en liet met een diagonaal schot in de verre hoek de bevrijdende tweede treffer aantekenen: 2-0.