Sober CJVV wint ook van Renswoude

23 februari 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Milas Hietkamp

AMERSFOORT - CJVV heeft in de race om de titel geen fout gemaakt. De formatie van Jos Krikke had het lastig bij Renswoude, maar keerde wel met de volle buit huiswaarts: 0-1. Omdat concurrenten Woudenberg en Valleivogels ook geen fouten maakten, veranderde er niets aan de top. door Edward Doelman

,,Verliezen went nooit, maar dit is heel zuur. Tegen zulke ploegen gaat het erom om eens op voorsprong te komen”, zegt verliezend trainer Adrie Morren. Het lukte zijn Renswoude wederom niet. Het verlies tegen CJVV betekende de vijfde nederlaag in evenzoveel wedstrijden tegen de toppers CJVV, Woudenberg en Valleivogels. Milas Hietkamp was namens de gasten zaterdag matchwinner op de Hokhorst. Hij snoepte na 39 minuten de bal af van Robert van Hoeflaken en rondde voor Jacco van Ginkel beheerst af. ,,Die bal had door Martijn van Beek weggewerkt moeten worden. Nu werd het probleem verlegd naar Robert. Dat blijkt uiteindelijk een kostbare fout”, vindt de Barneveldse oefenmeester.

Met de 0-1 voorsprong beloonde CJVV zichzelf ruimhartig. Renswoude was in het eerste bedrijf namelijk de bovenliggende partij. Met de 17-jarige Emanuel van Voorthuizen links voorin en Paul Daalmeijer op het middenrif creëerde de thuisploeg drie doelrijpe kansen. Ronnie van Essen, Henk van Essen en Roy Veldhuizen haalden de trekker echter niet over. CJVV stelde daar uitgezonderd het doelpunt weinig tegenover. Het bleef bij enkele pogingen uit de tweede lijn.

Na de pauze volgde de beste kans voor Henk van Essen. De spits schoot in de 52e minuut echter op doelman Arjen Nawijn. Een kwartier later vestigde Van Essen opnieuw de aandacht op zich. De geslepen spits claimde op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, maar vond geen gehoor bij de arbiter. De felle reactie van Henk van Essen werd zelfs beloond met een gele prent, zijn tweede van de middag. Zijn eerste boeking had de aanvoerder ook al gekregen wegens aanmerkingen op de leiding. Morren: ,,Henk zoekt altijd de grens van het toelaatbare op. Daarmee is hij belangrijk voor de ploeg, maar vandaag keer ging het helaas mis. Van mijn spelers heb ik begrepen dat er geen scheldwoorden of andere gekke dingen zijn gezegd, dus ik vind dit heel zwaar bestraft. Het was in elk geval niet in de geest van de wedstrijd.”

Daardoor kreeg CJVV de overtalsituatie in de schoot geworpen. In de laatste twintig minuten leverde dat een handvol kansen op, maar Jacco van Ginkel hield zijn ploeg in de wedstrijd. Met name Wilfred Rietveld, Milas Hietkamp en Feike Baas verzuimden het af te maken. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Met de ingevallen André van Beek speculeerde Renswoude op de lange bal, maar de troepen van Jos Krikke bleven schadevrij.