Henk Baum 0-1, Herman Struijk 0-2

23 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De tweede ontmoeting tussen Amsvorde en KVVA dit seizoen heeft een verrassende winnaar opgeleverd. Op Nimmerdor, de thuisbasis van Amsvorde, bleef KVVA zondag met 0-2 aan de goede kant van de score.

Daarmee revancheerde de ploeg van de trainers John Tuithof en Willem Struijk zich niet alleen voor de wanprestatie (1-8 tegen UVV) in de vorige competitieronde maar ook voor het verlies (0-2) eerder dit seizoen op eigen veld tegen Amsvorde.

Na een kwartier nam KVVA al de leiding. Herman Struijk veroverde de bal en werd vervolgens door Amsvorde doelman Pascal Kamerbeek onreglementair tegen de grasmat gewerkt. De toegekende strafschop vormde voor Henk Baum, oud-speler van Amsvorde, geen probleem: 0-1. Met die stand gingen beide teams rusten.

Ook in de tweede helft kon Amsvorde op eigen veld geen potten breken. Kansen kreeg de thuisploeg amper. In de slotfase viel het beslissende doelpunt. Struijk scoorde dit keer zelf. Hij werd door zijn neef Phillip Struijk goed aangespeeld, liep goed door en passeerde Kamerbeek vervolgens met een hard schot: 0-2. Met de winst schoot degradatiekandidaat KVVA overigens niet veel op want hekkensluiter Achterveld verraste met een driepunter in en tegen Vreeswijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie