Informatie-avond na afbrokkelen asbestdakplaten in Kattenbroek

16 februari 2011 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - Er is asbesthoudend materiaal gevonden bij 44 woningen aan de Bruggensingel-Zuid in Kattenbroek. Woningcorporatie Portaal werd maandag gebeld door een van zijn huurders aan de Bruggensingel-Zuid. De bewoonster meldde dat er materiaal van de dakplaten was afgebrokkeld en in verschillende tuinen gevallen. Uit onderzoek blijkt dat de golfplaten asbest bevatten. Het materiaal wordt verwijderd en voor bewoners wordt donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur een informatie-avond georganiseerd in de ontmoetingsruimte aan Het Masker 213.

Portaal heeft aan zowel huurders als kopers van de woningen aan de Bruggensingel-Zuid een brief gestuurd. Het gaat om 17 huurwoningen en 27 koopwoningen. De corporatie stelt daarin dat de onafhankelijke organisatie die het onderzoek heeft verricht, niet verwacht dat het asbest in de lucht zit. Dit omdat er hier sprake zou zijn van zogeheten 'hechtgebonden' asbest dat niet makkelijk verstuift. Voor de zekerheid zijn er in de buurt toch metingen gedaan naar de luchtkwaliteit in de buurt.

De firma Aksys heeft brokstukken uit de tuinen en dakgoten verwijderd. Daarna worden de de daken ingepakt met folie zodat verder afbrokkelen gestopt wordt. Portaal gaat met de kopers overleggen over de vervanging van het dak. Huurders worden geïnformeerd over de vraag hoe en wanneer de daken worden vervangen. De daken op de hoekwoningen worden niet vervangen, omdat in die daken geen asbest is verwerkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie