Half maart begin met asbestsanering

16 februari 2011 om 00:00 Nieuws

KOPPEL - Vanaf 14 maart gaat woningcorporatie de Alliantie Eemvallei asbesthoudende daken vervangen van 223 woningen in de wijk Jeruzalem. De vervanging van de daken gaat het hele jaar duren en kost bijna drie miljoen euro. De bewoners van de betreffende woningen worden deze week tijdens een aantal inloopavond geïnformeerd over de uitvoering van het project.

Naast de woningen worden ook de daken van de bergingen vervangen. Per blokje van maximaal acht woningen duren de werkzaamheden drie weken. De GGD en Arbeidsinspectie hebben bepaald dat de bewoners tijdens de sanering gewoon in de woningen kunnen blijven. Wel moeten ramen en deuren vijf dagen gesloten blijven.

Behalve werkzaamheden aan de buitenkant van de woning worden er ook aan de binnenkant asbesthoudende materialen verwijderd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om asbest dat is gebruikt bij geisers, gevelkacheltjes. In sommige woningen moet ook asbesthoudende vloerbedekking worden verwijderd.

De woningcorporatie wil binnenkort gaan overleggen met bewoners over de toekomst van de woningen, die na de oorlog als prefab woningen zijn geplaatst. Daarbij wordt weer naar alle opties gekeken: variërend van renovatie, gedeeltelijke renovatie tot sloop. De gemeente heeft de wijk een beeldbepalend stadsgezicht genoemd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie