KVVA moet diep buigen voor UVV

16 februari 2011 om 00:00 Voetbal

,,Een angstgegner”, zo bestempelde Sander Schut de tegenstander na de tweede afgang voor KVVA dit seizoen tegen dezelfde ploeg. ,,Uit zijn we destijds compleet weggespeeld. Ik vind dat we nu niet zijn weggespeeld. Elke kans was een doelpunt voor UVV.” Schut had wel een verklaring voor de totaal vijftien doelpunten die KVVA in de twee confrontaties met de Utrechters moest incasseren. ,,We hebben geen pure verdedigers in de ploeg dus moeten wij gewoon veel scoren om punten te kunnen pakken.”

AMERSFOORT - Aan doelpunten was er zondag geen gebrek op de Dollardstraat. Alleen vielen de treffers voor het thuisspelende KVVA aan de verkeerde kant van het veld. Na eerder dit seizoen al in Utrecht met 7-0 van het veel hoger geklasseerde UVV te hebben verloren, moesten de Amersfoorters ook voor eigen publiek diep voor UVV buigen: 1-8. door Balt Gmelig

Schut kon zijn ploeg ook niet aan een doelpunt helpen. Hij kreeg de eerste kans voor KVVA. Meer dan een hoekschop leverde de doelpoging van de aanvoerder in de 16e minuut echter niet op. Op dat moment was de stand al 0-1. Na zeven minuten kon Daan de Groof de bal ongehinderd achter KVVA doelman Damian Dorrestein koppen.

KVVA schrok echter niet van die snelle achterstand. De thuisploeg was enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Na de mislukte doelpoging van Schut kon de trouwe aanhang van KVVA in de 24e minuut wel bijna juichen. UVV’er Wiekash Misrielal stond echter op de goede plek om een kopbal van David Fugar van de doellijn te halen.

Amper een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Lesley Koorn kon ongehinderd uithalen: 0-2. Ook na het tweede doelpunt van UVV bleef KVVA in een goed resultaat geloven. De beloning voor de hard werkende Amersfoorters bleef echter uit. Herman Struijk en Henk Baum slaagden er vlak voor rust niet in de achterstand te verkleinen.

De tweede helft was een heel ander verhaal. KVVA kwam er niet meer aan te pas en moest binnen een kwartier maar liefst vijf doelpunten incasseren. De eerste kans was na vier minuten nog wel voor de ploeg van de trainers John Tuithof en Willem Struijk, sinds enkele weken de vervangers van de opgestapte Piet Struik die zondag wel aanwezig was. Remco Beumer wist echter doelman UVV doelman Nick Dijkstra niet te passeren.

Na die gemiste kans wisten de toeschouwers niet wat ze zagen. KVVA hield een kwartier lang open huis. Vooral Pim van Barneveld profiteerde daarvan. De spits scoorde drie keer, de twee resterende treffers kwamen op naam van Koorn en De Groof: 0-7. De wedstrijd was meteen voorbij. KVVA toonde zich echter een sportieve verliezer. De ploeg bleef zich positief opstellen en de aanval opzoeken. De beloning bleef niet uit. In de 80e minuut wist invaller Alwin Spaan de eer te redden, waarna De Groof de eindstand op 1-8 bepaalde.