Menno Bos 1-0, Johan Veld 2-0

16 februari 2011 om 00:00 Voetbal

HOOGLANDERVEEN - Hooglanderveen is in de vierde klasse op de goede weg. De formatie van trainer Bert van den Brom bleef zondag op eigen veld Sporting met 2-0 de baas. Uit de laatste drie wedstrijden behaalden de Hooglanderveners zeven punten en daardoor hebben ze wat meer afstand van de onderste plaatsen kunnen nemen.

De start van Hooglanderveen was zondag niet goed. Sporting kwam in de beginfase beter uit de verf maar echt gevaarlijk werden de gasten niet. De thuisploeg ging pas beter spelen na het openingsdoelpunt van Menno Bos in de 22e minuut. Menno Lodeweges en Bob van de Heuvel hadden daarna de kans om de voorsprong uit te breiden maar dat deden zij niet.

Over een goed resultaat hoefde Hooglanderveen zich echter geen zorgen te maken, zeker nadat de scheidsrechter een rode kaart trok voor een speler van de tegenpartij. In de 66e minuut kreeg de thuisclub de grootste kans op de tweede treffer. Erik van Dam werd gevloerd waarna de toegekende strafschop door Johan Veld niet werd benut. Dezelfde speler maakte zijn misser tien minuten voor tijd goed door de bevrijdende tweede treffer te laten aantekenen: 2-0.