Hip schoeisel bij Eemland Orthopedie

16 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

Daarbij is het uitgangspunt dat ieder hulpmiddel een functie moet vervullen en een meerwaarde moet hebben voor de gebruiker. Voor alles geldt daarnaast dat de mensen van Eemland pas tevreden zijn als hun klant dat ook is.

AMERSFOORT - Eemland Orthopedie Techniek is een orthopedische instrumentmakerij waar zestien vakkundige medewerkers hulpmiddelen voor het lichaam aanmeten en vervaardigen. Met de komst van de orthopedisch schoenmakers Michel Heetkamp en Johan Bonekamp zijn alle orthopedische specialisaties bij Eemland Orthopedie vertegenwoordigd. De deskundigen van Eemland orthopedie beschouwen zich niet alleen als een leverancier van hulpmiddelen. Elk van hen is adviseur.

Wie bij orthopedisch schoeisel associaties krijgt van mensen die op enorme bruine of zwarte schoenen door het leven moeten, heeft het helemaal mis. Heetkamp: ,,Bij orthopedische schoenen denken de meeste mensen direct aan grote lompe schoenen met een ouderwets uiterlijk. Daardoor is de drempel om een dergelijke schoen aan te schaffen behoorlijk hoog. Soms komt iemand pas bij ons als het echt niet anders kan en dan heeft die persoon al jarenlang onnodig met pijn gelopen. Onnodig omdat de orthopedische schoenen die wij maken wel degelijk modern, sportief of desgewenst elegant zijn. Natuurlijk moet het uiterlijk het doel van de schoen niet beperken, maar een orthopedische schoen is dus niet per definitie een afschuwelijk ouderwets monster.”

De werkwijze van orthopedische schoenmakers Heetkamp en Bonekamp verschilt van veel andere collega schoenmakers. ,,Wij vragen aan onze patiënten of ze een afbeelding mee willen nemen van een schoen die ze mooi vinden en die ze hadden gekocht wanneer ze geen aangepaste schoen nodig hadden gehad. In de meest gevallen komen ze dan langs met een model wat op dat moment in de mode is. Samen met de patiënt gaan we dan kijken hoe we het gewenste model zo dicht mogelijk kunnen benaderen. Hoe goed dat lukt, ligt vooral aan de mate waarin er aanpassingen nodig zijn. Het kan niet zo zijn dat het functionele aspect het helemaal aflegt tegen het esthetisch, dan moet je ergens concessies doen. Toch lukt het aardig om een schoen te maken die voldoet aan het ideaalbeeld zoals dat de patiënt voor ogen stond en dat geeft dan ontzettend veel voldoening. Pasgeleden heb ik iemand nog dolgelukkig gemaakt met Timberland-look-a-likes.”

Het vervaardigen van aangepaste schoenen is geen kwestie van een weekje tijd. Er komt behoorlijk wat bij kijken en een echt goede schoen kan alleen door een speciaal opgeleide schoenmaker worden gemaakt.

u Eemland Orthopedie Techniek, Leusderweg 250, www.eemlandorthopedie.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie