Onbeperkt in beweging dankzij B&S

16 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - Onbeperkt in beweging is het motto van B&S, daarmee geeft de onderneming uiting aan haar missie om voor iedere beperking een oplossing te vinden van wandelstok, rolstoel tot complete autoaanpassing. Siem Dam, directeur: ,,Heb je een lichamelijke beperking dan ben je vaak afhankelijk van iemand anders wanneer je er op uit wilt. Wij geven mensen met een beperking hun mobiliteit en daarmee hun onafhankelijkheid terug. En helpen onze klanten verder met het aanvragen van eventuele vergoedingen.”

B&S Autoaanpassing Amersfoort is een zusterbedrijf van de van de B&S ondernemingen in Hoorn en Uitgeest zet zich al 30 jaar in voor het bieden van zelfstandigheid aan mensen met een lichamelijke beperking. B&S heeft veel expertise op het gebied van autoaanpassingen en revalidatie-techniek.

Maatwerk dat is de overeenkomst tussen alle aanpassingen die B&S levert. ,,Die persoonlijke benadering van ieder individu en iedere beperking, dat zijn onze sterke punten”, aldus Dam. ,,Meedenken met de klant, wat is de beperking, wat heeft hij of zij nodig om weer mobiel te worden. Ieder mens is uniek en dat geldt dus ook voor de aanpassing. Dat vergt behoorlijk wat creativiteit, je hebt namelijk niet alleen met de lichamelijke beperking te maken. Je moet je ook aan de wettelijke bepalingen houden. De veiligheid van de klant en de medeweggebruikers staan altijd voorop.” B&S houdt de ontwikkelingen op haar vakgebied goed in de gaten. ,,Wij zijn op de hoogte van alle internationale innovaties, daaraan dragen we overigens zelf vaak bij. Want we zijn niet alleen importeur, we ontwikkelen zelf ook hulpmiddelen op allerlei gebied.”

Sinds enige tijd biedt het bedrijf van Dam rijlessen aan voor weggebruikers met een beperking. Dam schafte daarvoor twee speciaal aangepaste auto’s aan, waarvan een met joystickbesturing. ,,Onze instructeurs zijn speciaal getraind om met deze wagens les te geven. Zij beheersen niet alleen de techniek, maar zijn bovendien gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen met een beperking. Dat hoeft overigens niet alleen een lichamelijke te zijn, maar je kunt ook denken aan iemand met een autistische stoornis.”

B&S is overigens nog van meer markten thuis. Het bedrijf levert speciale 24uurs stoelen, stoelen voor kranen, vrachtwagens en ergonomische autostoelen In de webwinkel van B&S vindt de klant alles wat er nodig is om onbeperkt in beweging te blijven.

u B&S Autoaanpassing Amersfoort, Xenonweg 7A-C, tel: 033 - 7440220, www.onbeperktinbeweging.nl, info@onbeperktinbeweging.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie