Hard bevochten zege RC Eemland

16 februari 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Rugby ereklasser RC Eemland behaalde afgelopen weekend een fraaie maar hard bevochten 12-7 overwinning op de gerenommeerde Haagsche Rugbyclub. Een furieus startend Amersfoort drong vanaf de kick off HRC in de verdediging en wist al na 10 minuten de eerste try op het bord te brengen (7-0). Vanwege de voortdurende druk van Eemland moest den Haag met regelmaat de noodrem gebruiken. Na een Haagsche scrum die onder druk stond, wist Eemland scrumhalf Kieran Matson de bal te bemachtigen en de voorsprong uit te breiden tot 12-0. Na rust wilde de thuisploeg de wedstrijd in het slot gooien en ging op zoek naar de derde try. Dat lukte door goed verdedigingsspel van HRC niet, waarna de gasten geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd kregen. Na zo’n 15 minuten de druk te hebben opgevoerd kreeg den Haag een line out op 10 meter van de tryline van RC Eemland. Met een mooi opgezette drive rondde HRC die actie met succes af, waardoor de nul verdween en den Haag terugkwam tot 12-7. HRC dat vervolgens haar kansen rook, probeerde de wedstrijd te kantelen maar liep telkenmale vast op de verdediging van de thuisploeg. Eemland dat nog een aantal malen dichtbij de verlossende try kwam wist uiteindelijk de krappe voorsprong te behouden.Door deze overwinning staat RCE op een 5e positie, slechts vier punten verwijderd van de 4e plaats die recht geeft op het spelen van de play offs. Dat resultaat kan worden bereikt als de laatste wedstrijd van de competitie door RC Eemland met winst wordt afgesloten.