Hoogland herstelt zich tegen Roda’23

9 februari 2011 om 00:00 Voetbal

Hoogland startte met Sebastiaan Bruins in het doel. Achterin ontbrak Dick Kreijne wegens een blessure. Ryan van Diermen nam zijn plek in, naast Erwin Hermsen in het centrum. De backposities werden weer ingevuld door aanvoerder Sander Zweers en Tim Krux. Op het middenveld keerde Mike Junger terug. Naast hem speelden Tijmen van Middelaar, Dave Dekker en Florian Lammers. In de voorhoede werd het elftal gecompleteerd met Kheibar Mangal en Kevin Heideveld.

HOOGLAND - Na de 3-0 nederlaag van twee weken geleden tegen Soest kwam Roda’23, de nummer vier op de ranglijst van de tweede klasse B, zondag naar sportpark Langenoord. Voor de bezoekers was er echter weinig eer te behalen. De Hooglanders wonnen het duel met duidelijk verschil: 4-1.

Op de reservebank zat Bart van Barneveld die eigenlijk gestopt was maar al weer geruime tijd meetraint en voor het eerst dit seizoen voor een competitieduel beschikbaar was. Naast de verdediger zaten op de bank Michael Kreffer, Caspar Vijverberg, Luuk Voorburg en reservedoelman Rens Kok.

Hoogland startte een stuk feller dan tegen Soest en probeerde er ook voetballend uit te komen. Roda’23 liet Hoogland opbouwen en dit resulteerde na 28 minuten spelen in de 1-0. Bruins gaf de bal mee aan Hermsen die Krux gelijk aanspeelde. De verdediger zette een combinatie op met Lammers waarna Krux de achterlijn haalde en de bal voortrok. Bij de eerste paal wist Mangal zich van een verdediger te ontdoen en tikte knap de 1-0 binnen.

Na het openingsdoelpunt kreeg Roda’23 een mogelijkheid om de bal binnen te schieten maar doelman Bruins stond op de goede plek. Vijf minuten voor tijd trok Krux naar binnen en werd op 20 meter van het doel onreglementair afgestopt. Een vrije trap was het gevolg. Dekker krulde de bal langs de muur en ook achter de doelman van Roda’23: 2-0.

Na de rust bleef Hoogland de bovenliggende partij, Roda’23 leek met de stand genoegen te nemen en liet Hoogland rustig opbouwen. Na een kwartiertje stuurde Van Diermen Dekker de diepte in. De middenvelder zag de Roda doelman uitkomen en lobde de bal over de sluitpost heen. De meegelopen Mangal kon de bal vervolgens gemakkelijk bij de tweede bal inkoppen.

De 3-0 was voor Roda’23 aanleiding om met vier spitsen te gaan spelen. Hoogland kreeg daardoor problemen met de opbouw. De bezoekers hadden in die fase pech met een bal op de paal. Hoogland ontsnapte op dat moment maar vijf minuten later lag de bal er alsnog in. Bruins was kansloos op een harde inzet van de Roda’23 spits. Hoogland moest daarna alle zeilen bijzetten. Maar niet lang na de 3-1 gaf Junger de bal voor en kopte Mangal zijn derde doelpunt binnen: 4-1.

Komende zondag gaat koploper Hoogland op bezoek bij Kampong. Naaste concurrent Hercules wist opnieuw te winnen en daardoor blijft het gat tussen de nummer 1 en 2 vijf punten. Hercules heeft echter nog een wedstrijd tegoed.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie