Menno Rodenburg 0-1, Eelco Daemen 1-1

9 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Eelco Daemen heeft APWC zondag een punt bezorgd in de stadsderby tegen Hooglanderveen. De spits maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker (1-1) en was daarna met een kopbal op de lat nog dicht bij de winnende treffer.

Dat was wel teveel van het goede geweest, want Hooglanderveen toonde zich op de Keerkring zeker gelijkwaardig aan de hoger geklasseerde thuisploeg. Na een goede beginfase van APWC met ook enkele kansen kreeg Hooglanderveen meer grip op de wedstrijd. Menno Rodenburg (2x) en nieuwkomer Johan Veld (ex-speler van tweedeklasser Hoogeveen) zagen echter geen kans de score te openen.

Vijf minuten na rust was het echter wel raak. Met een schuiver liet Rodenburg de 0-1 aantekenen. Hooglanderveen verzuimde daarna door te drukken en kreeg daarvoor in de 75e minuut de rekening gepresenteerd. Daemen schoot de bal perfect in: 1-1. In de spannende slotfase mocht Hooglanderveen niet klagen toen Daemen het houtwerk raakte.