Pieter van Schalkwijk 0-1, Chris Metaal 1-2

9 februari 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Trainer Rob Snijders en de voetballers van De Posthoorn zullen de slotfase van het duel tegen VVJ niet snel vergeten. Met een man minder op het veld slaagden de Amersfoorters er zaterdag op vreemde bodem in de winst uit het vuur te slepen, dankzij Chris Metaal. De invaller produceerde in de 82e minuut de winnende treffer: 1-2.

De Posthoorn startte zaterdag niet in de sterkste opstelling. Wesley Lans en Simon Wetzel waren niet beschikbaar voor de lastige klus tegen VVJ, de nummer zes op de ranglijst. Niettemin was de eerste grote kans voor de bezoekers. Topscorer Jeffrey Kaspers miste een geweldige kans op de openingstreffer.

Toch kwam De Posthoorn aan de leiding. In de 27e minuut verdween de bal uit een door Koen Smelter genomen vrije trap achter de doelman van VVJ, nadat de bal nog door Pieter van Schalkwijk was aangeraakt: 0-1. Ver in blessuretijd van de eerste helft kwam de thuisclub op gelijke hoogte met de gasten: 1-1.

Na rust kreeg De Posthoorn het wat moeilijker. De ploeg capituleerde echter nog. Sterker nog, met een man meer op het veld na een rode kaart (twee keer geel) voor Wim Schievelt in de 80e minuut zagen de Amersfoorters kans de wedstrijd winnend te beëindigen.