AZ&PC toont veerkracht

9 februari 2011 om 00:00 Sport

Wie dacht dat AZ&PC niets had in te brengen tegen de koploper uit de hoofdklasse had het goed mis. Electrolux AZC, vooraf de torenhoge favoriet in dit treffen, begon matig aan de eerste periode. AZ&PC daarentegen zwom van meet af aan voor wat het waard was en was zowel verdedigend als aanvallend de bovenliggende ploeg. Halverwege de eerste periode werd de inzet van de thuisploeg beloond en schoot Dan Laxton van afstand de 1-0 binnen. Een op dat moment dik verdiende voorsprong voor de Amersfoorters. Het was aan goed keeperswerk aan AZC zijde te danken (Ronald Sol) dat het in die beginperiode bij die ene treffer bleef. Daarnaast had ook AZ&PC in goalie Jordy Stil een doelman van formaat. Met balbezit voor AZC begonnen beide ploegen aan de tweede periode. Een aanvallende fout van de Amersfoorters halverwege die periode, betekende de gelijkmaker (1-1) voor AZC dat via de sterk spelende Tjerk Kramer onhoudbaar binnenschoot. Diezelfde Kramer benutte met nog 3 minuten speeltijd een toegewezen strafworp, waardoor AZC met 1-2 aan de leiding kwam. Alhoewel AZC in die tweede periode wat meer van zich liet zien, bleef AZ&PC de druk er op houden en liet zien dat het zich niet zomaar gewonnen wenste te geven.

Waterpolo hoofdklasser pas laat onderuit AMERSFOORT - In een ware waterpolothriller moest hoofdklasser AZ&PC afgelopen zaterdag pas in de vierde periode het hoofd buigen voor titelkandidaat Electrolux AZC. De Amersfoortse ploeg onderleiding van coaches Arie van de Bunt en Guus Kisner verloor weliswaar met 5-9, maar toonde veerkracht en bleef lange tijd gelijkwaardig aan de gasten uit Alphen.

door Huub van Aerssen

Na de wissel toonde AZC waarom de ploeg koploper is in de hoofdklasse. Met meer druk en een tandje hoger liep de ploeg onder leiding van coach Ron de Vogel halverwege de derde periode uit naar een 1-4 voorsprong door treffers van Yoran Frauenvelder (1-3) en Roeland Spijker (1-4). Maar tot ieders verbazing en tot grote vreugde van de vele supporters klom AZ&PC uit het dalletje, nam het initiatief over en kwam door onder andere Cyrano Brandsen terug tot 3-4. Met die tussenstand werd er begonnen aan de vierde en laatste periode en leek het voor AZ&PC weer een open wedstrijd waarin nog van alles mogelijk was. Maar die gedachte werd al snel de grond ingeboord door AZC. De gasten uit Alphen draaiden de gaskraan vol open en kwamen via Kramer na twee minuten speeltijd op een 3-5 voorsprong. Toen Spijker nog geen minuut later de 3-6 aantekende leek voor Amersfoort de strijd gestreden. Met doelpunten van Frauenvelder (3-7) en Kramer die uit een prachtige en vloeiende combinatie de 3-8 op het scorebord deed verschijnen, was de hoop op een goede afloop voor AZ&PC vervlogen. Toch weigerden de Amersfoorters te resigneren, verzamelden alle krachten en brachten de achterstand terug tot 5-8 door treffers van Sebastiaan van Mil en Tom van Essen. Uiteindelijk bleek de resterende tijd tekort om nog iets aan die stand te kunnen veranderen alhoewel Mike van de Brink nog wel eenmaal de lat toucheerde. Met een laatste doelpunt voor AZC zo’n 10 seconden voor tijd, ging de overwinning met 5-9 naar Alphen maar wist AZ&PC zich verzekerd van een puike wedstrijd waarin de ploeg inzet en veerkracht toonde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie