NKC net te sterk voor MIA

9 februari 2011 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Met 17-13 was NKC ‘51 uit Nijverdal afgelopen zaterdag te sterk voor de korfballers van MIA. De Nijverdallers startten de wedstrijd als favoriet en lieten in de eerste minuten zien waarom de ploeg meedoet bovenin de 2e klasse. Na twee minuten spelen stond het al 2-0. Het tweede verdedigingsvak van MIA was dus gewaarschuwd en kon de vliegende start van NKC snel indammen. Pas na een kleine tien minuten noteerden beide ploegen hun volgende score. Voor MIA bracht Sebastiaan Bannink de stand op 3-1. Vervolgens kwam de ploeg onder leiding van coach Ruud Schreuder steeds beter in het spel. Een 4-1 score van NKC werd gevolgd door vier opeenvolgende scores van MIA dat via Karin Swart even op een 4-5 voorsprong kwam. Vlak voor rust bepaalde Nijverdal de ruststand op 5-5. In het begin van de tweede helft kwam MIA opnieuw even op voorsprong door een doelpunt van Marleen Ruitenbeek. Maar toen stelde de thuisploeg orde op zaken en boog de 5-6 achterstand om in een 9-6 voorsprong. Bij MIA kwam er meer onrust in het spel en de ploeg leed veel onnodig balverlies. In tegenstelling tot de eerste helft ging NKC hier nu meer trefzeker mee om. MIA had onvoldoende variatie en creativiteit om opnieuw de achterstad ongedaan te maken en ook vermoeidheid ging de ploeg parten spelen. Het inbrengen van Maurice van Rossum en Harmen van Schaik bracht extra vuur en tempo in de ploeg en dat maakte het spelbeeld ook voor de neutrale toeschouwer attractiever. Na 60 minuten spelen bracht MIA met een strafworp de eindstand uiteindelijk op 17-13, een juiste weergave van de krachtsverhoudingen.

Doelpunten MIA: Sebastiaan Bannink 2, Karin Swart 2, Eline van Ballegoijen 2, Juliet Schoorlemmer 1, Hein Polinder 1. Marleen Ruitenbeek 1, Frank van der Wiel 1, Maurice van Rossum 1, Harmen van Schaik 1 en Remco van Woudenberg 1.