Wonnink Zonwering innovatief

9 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

Wonnink hoort qua grootte bij de top vijf van Nederland. ,,We zijn 41 jaar geleden gestart en groot geworden in de projecten, later is daar het consumentendeel bijgekomen en ook daarin blazen we een aardig partijtje mee”, schetst Roelofsen de geschiedenis van het bedrijf met Ries en Yvonne de Jong aan het roer. ,,Ik denk dat we rond de achthonderd zakelijke gebouwen door heel Nederland in portefeuille hebben. We doen daar dan ook het onderhoud van. Zonweringsystemen schaf je nu eenmaal niet ieder jaar aan, die gaan, gelukkig, een groot aantal jaren mee. Daar reken je ook op wanneer een dergelijk product aanschaft. Onderhoud en service is daarbij geen overbodige luxe, vooral in een kantooromgeving wordt er vaak intensief gebruik van gemaakt.”

AMERSFOORT - Wonnink is al ruim veertig jaar actief op het gebied van binnen- en buitenzonwering. De 35 medewerkers zijn iedere dag door het hele land onderweg. Wonnink heeft al een grote reputatie op de bedrijven- en consumentenmarkt. ,,We hebben de particulier veel kwaliteit te bieden, niet alleen op het gebied van kennis en vakmanschap, maar ook zeker op het gebied van kwaliteitsmerken en uiteraard hebben we de nieuwste technieken in huis”, aldus commercieel directeur René Roelofsen.

De onderneming ‘doet’ niet alleen nieuwbouw en onderhoud, maar is bovendien actief op de renovatiemarkt van zowel kantoorpanden als particuliere woningen . Roelofsen: ,,De komende jaren gaat heel Nederland op de schop. Grote delen van onze steden zijn verouderd en omdat in deze tijd nieuwbouw vaak een te grote stap is, wordt er volop gerenoveerd. Zonwering is bij uitstek een product dat geschikt is voor renovatie. Immers het aluminium frame gaat wel vijfentwintig jaar mee, vaak veel langer dan het doek en de motor. Het is dan veel goedkoper en milieuvriendelijker om die twee onderdelen te vervangen dan om een heel nieuw systeem aan te brengen, daarnaast zijn oude zonweringssystemen in de meeste gevallen om te bouwen naar een systeem wat aan de moderne eisen voldoet.”

Er zijn de laatste jaren veel innovaties op het gebied van zonweringsystemen en Wonnink. ,,We zijn een innovatief bedrijf”, stelt Roelofsen: ,,Dat kan ook, want we de tijd en de ruimte om expertise te ontwikkelen. Er zijn veel innovaties op ons vakgebied. Er komen steeds intelligentere systemen, systemen die je zelfs via je iPhone of Ipad, ook wanneer je niet thuis bent, kunt bedienen. Dat geldt voor de zonwering, maar ook voor de verlichting, verwarming en deuren. Het mooie is dat het overgrote deel van de innovaties ook bereikbaar is voor particuliere woningbezitter.”

u Wonnink Zonwering BV, Siliciumweg 34, Tel. 033 480 22 44, Fax 033 480 25 20, info@wonnink.nl, www.wonnink.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie