Restaurant Mylos, Grieks met passie

9 februari 2011 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - De authentieke Griekse keuken staat bij Mylos centraal. Een keuken die staat voor gezond, vers, gevarieerd én toegankelijk. ,,Want”, zo stelt gastvrouw Hetty van der Woerd: ,,Iedereen vind wel iets van zijn of haar gading op onze menukaart of het nu om vlees of vis of vegetarisch gaat, de Grieken weten hoe ze de smaakpapillen moeten strelen zonder overheersend te worden.”

Van der Woerd en haar partner en chef-kok Myron Serdes namen het restaurant anderhalf jaar geleden over en restyleden het interieur ingrijpend. ,,We hebben vooral het licht naar binnen gehaald”, vertelt Hetty: ‘het donkerblauw maakte, alhoewel de kleur wel echt Grieks is, alles wel erg donker. Alleen de enorme muurschildering hebben we in tact gelaten, een Griekse molen oftewel Mylos om de band met onze naam extra te onderstrepen.’

De Griekse keuken is, in tegenstelling tot wat sommige Nederlanders denken, enorm gevarieerd. Hetty: ,,Iemand die de Griekse keuken niet kent, komt vaak niet verder dan het noemen van mixed grill en Gyros. Die heeft dus een totaal verkeerd beeld van wat de Griekse eetcultuur allemaal te bieden heeft en wat wij dan ook op het menu hebben staan. Deze keuken biedt juist ontzettend veel variatie. Neem bijvoorbeeld de Mezedes, de Griekse variant van Tapas, dan heb je keus uit tien minigerechten, vlees en vegetarisch. Verder serveren we gerechten uit de traditionele keuken zoals Stifado, gestoofd kalfsvlees en specialiteiten, bijvoorbeeld Kotopoulo Gemisto, kipfilet gevuld met tomaten en vanzelfsprekend vegetarische schotels, visgerechten waaronder zwaardvis en Kalamaris en de bekende grillgerechten, echt de Griekse keuken heeft zoveel te bieden, onze gasten komen graag en vaak terug.”

Eten speelt bij de Grieken een grote rol. ,,Een Griek rust niet voor de tafel van zijn gasten overvol staat met een enorme variatie aan gerechten. Als we zelf uit Griekenland terugkomen, nemen we altijd wel paar pondjes mee”, aldus Hetty. ,,Dat is niet erg want Grieken koken ongelofelijk gezond. Ze gebruiken veel verse groente en nagenoeg al het vlees wordt gegrild, het gebruik van olijfolie zorgt nog voor een extra gezonde touch.”

De Griekse sfeer van Mylos wordt door de gasten van het restaurant erg geroemd. ,,Onze gasten ervaren het restaurant als gezellig, dat noem ik een groot compliment”, vertelt Hetty. ,,De gast staat bij ons centraal, daarom zijn we sinds kort ook zeven dagen in de week open, zodat iedereen ook op maandag kan genieten van een heerlijke Griekse maaltijd.”

u Restaurant Mylos

Arnhemseweg 5

3811NN?Amersfoort

033-4635788

www.restaurantmylos.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie