CDA: ‘Restauratie tankstation te duur’

16 februari 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De restauratie van het oude tankstation aan de Kwekersweg moet, als het aan het CDA ligt, goedkoper. Met het oog op de bezuinigingen vindt de CDA-fractie de ruim 2 ton die vrijgemaakt is voor het opknappen van het kleine monument, te veel. De fractie vraagt het college van burgemeester en wethouders om het bedrag te heroverwegen.

‘Wegens zeldzaamheid’ heeft het college van b en w het voormalige BP-benzinestation aan de Kwekersweg 7 aangewezen als gemeentelijk monument. Het pand verkeert momenteel in een deplorabele staat. Voor de toekomstige restauratie is een bedrag van 230.000 euro beschikbaar. De opknapbeurt vindt plaats op het moment dat het aangrenzende terrein langs de Eem bebouwd wordt. De monumentencommissie heeft geadviseerd om bij de herinrichting rekening te houden met de oorspronkelijke inrit en terreininrichting. De gemeente Amersfoort is eigenaar van het voormalige benzinestation. Hoewel het CDA zorgvuldig met historisch waardevolle panden wil omgaan, vindt de partij het vreemd dat er voor dit gebouwtje zoveel geld wordt ingezet.

,,We vinden dat je heel zorgvuldig met historisch waardevolle gebouwen moet omgaan maar we moeten de komende tijd elk dubbeltje omdraaien”, vindt Oostlander. ,,Dan moet je goed nadenken over de uitgaven en op z’n minst onderzoeken of er dingen goedkoper kunnen.” Eventueel wil het CDA de restauratie uitstellen tot er meer geld is, bijvoorbeeld als het verhuurd of verkocht wordt. ,,Zo kan de nieuwe eigenaar of huurder voor een deel bijdragen aan die hoge kosten”, stelt Oostlander die schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie