De Posthoorn vervult kinderwensen

2 februari 2011 om 00:00 Sport

,,Voor een club met maar vier teams is dat een geweldig bedrag”, was de eerste reactie van Ton Mooij, de in Woerden wonende vrijwilliger van de stichting. Hij was woensdagavond met twee andere medewerkers van Doe Een Wens, zijn vrouw Josephien en Freek Koks, naar Amersfoort gekomen om uit handen van De Posthoorn-voorzitter Adri Ruitenberg een waardecheque te kunnen ontvangen.

Voetbalclub haalt met acties 3553 euro op AMERSFOORT - De Stichting Doe Een Wens kan weer een aantal wensen invullen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Leden van voetbalclub De Posthoorn hebben daarvoor gezorgd. Met twee acties in 2010 werd het mooie bedrag van 3553 euro opgehaald.

door Balt Gmelig

De overhandiging in het clubhuis van De Posthoorn gebeurde na afloop van de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen het Nederlands ID team en het eerste elftal van de gastheer. Veel toeschouwers trok het duel op het erg koude Bokkeduinen niet maar dat was die avond ook niet het belangrijkste. De ontmoeting die in een 5-1 overwinning voor de voetballers met een verstandelijke beperking eindigde, was vooral ter omlijsting van de uitreiking georganiseerd.

Acties

Centraal stond natuurlijk de bekendmaking van het bedrag dat de twee acties van De Posthoorn had opgeleverd. Met de eerste activiteit konden vorig jaar augustus de voetballiefhebbers kennismaken die de door de zaterdagclub georganiseerde strijd om het jaarlijkse Amersfoorts Voetbalkampioenschap hadden bezocht. Pal voor de kleedkamers was toen een stand neergezet die vrijwilligers van Doe Een Wens in staat stelden een aantal artikelen, zoals doosjes met pepermuntjes, te verkopen. Die actie leverde totaal 883 euro op.

Drie maanden later startte De Posthoorn met de tweede actie. De ongeveer 100 leden en donateurs van de kleinste Amersfoortse voetbalvereniging kregen de opdracht om zoveel mogelijk kerstbroden aan de man te brengen. Bakker van de Kletersteeg, de bakkerij in Stoutenburg die sinds eind vorig jaar in een geheel nieuw jasje is gestoken, was bereid gevonden om de kerstbroden voor een speciale prijs te leveren. Door de medewerking van Van de Kletersteeg konden de broden voor de aantrekkelijke prijs van vier euro per stuk worden aangeboden.

700 broden

Binnen korte tijd zagen de bewoners van de Bokkeduinen kans bijna 700 kerstbroden te verkopen, wat goed was voor een opbrengst van 2670 euro. ,,Dat is wel het vermelden waard, “ zei een zeer tevreden Mooij, een van de totaal 380 vrijwilligers van de stichting Doe Een Wens. ,,Dankzij dit soort acties kan er elke dag gemiddeld 1 wens worden vervuld. Per jaar zijn dat er nu zo’n 400.”

Sinds de start van de vrijwilligersorganisatie, nu 21 jaar geleden, hebben veel zieke kinderen in de leeftijd tussen de drie en achttien jaar van het mooie initiatief kunnen profiteren. Mooij: ,,Tot nu toe hebben wij in al die jaren 3681 wensen kunnen invullen.”

Ambassadeur

Mooij had voor de uitreiking van de waardecheque in het sfeervolle clubhuis van De Posthoorn graag een ambassadeur van de stichting Doe Een Wens naar Amersfoort zien komen zoals door de organisatoren Matthijs Pet en Pascal ten Hoven was aangekondigd. Maar dat bleek op een misverstand te berusten. Wendy van Dijk en Edwin van der Sar zijn de twee bekendste ambassadeurs van de stichting. ,,Een ambassadeur komt alleen als een actie minimaal 15.000 euro heeft opgeleverd, “ verklaarde Mooij de afwezigheid van een bekende Nederlander.

Samenwerking

Voor De Posthoorn is de samenwerking met de stichting nog lang niet afgelopen. Sinds de start van het seizoen 2010/2011 is de naam Doe Een Wens al op alle kleding en tassen van de selectiespelers te zien. ,,Maar we willen nog veel meer voor de stichting doen”, vertelt Ten Hoven, als bestuurslid verantwoordelijk voor de PR van de lokale vereniging. ,,We zijn van plan om twee a drie keer per jaar een actie te houden. Met Pasen willen we weer wat gaan doen, dat zou de verkoop van paasbroden kunnen worden. Maar we zijn op zoek naar wat originelers.”

,,Hoog op ons verlanglijstje staat een wedstrijd tegen een profclub”, vervolgt Ten Hoven. ,,De opbrengst van het entreegeld schenken we dan aan de stichting. Mijn voorkeur gaat uit naar een wedstrijd tegen FC Utrecht.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie